EURO 2014. | Skupina C | Slovenija

Kao posljednja momčad u skupini C izvučena je reprezentacija Slovenije. Našim susjedima bit će ovo četvrti nastup na Euru, i nadaju se da će nakon prvenstava u Mađarskoj i Hrvatskoj napokon osvojiti neke bodove.

logo_nzs

Mora se priznati da Slovenci nisu imali naklonjen ždrijeb u dosadašnjim natjecanjima. 2010. godine, svrstani su u skupinu s Rusijom i nikad jačom reprezentacijom Srbije. Na otvaranju prvenstva, Rusi im nisu dali niti najmanju nadu u dobar rezultat i slavili su sa 5:1. Odlučujući dvoboj skupine i utakmica protiv Srbije bila je puno neizvjesnija, ali Srbi predvođeni Rakićem i Perićem uspijevaju postići dav pogotka i proći u četvrtfinale.

Slovenci su na prvenstvo u Hrvatsku došli znajući da ih očekuje gotovo nemoguća misija. Aktualni prvaci, reprezentacija Španjolske i vrlo dobri Ukrajinci pokazali su se kao nepremostive prepreke. Uspjevali su igrači Andreja Dobovičnika dugo odolijevati Španjolskoj, ali utakmicu je prelomio Jordi Torras u tridesetoj minuti. Puno lošije su Slovenci ušli u utakmicu s Ukrajinom što je rezultiralo visokim vodstvom Ukrajinaca već na poluvremenu, a taj zaostatak je bilo nemoguće nadoknaditi.

Slovenija

Slovenci su se godinu dana kasnije ipak revanširali Ukrajincima, u kvalifikacijskoj skupini za Euro 2014. slavili su nad starim suparnikom sa visokih 8:3 predvođeni sjajnim Kristijanom Čujecom. Taj slovenski igrač trebao bi biti glavni adut reprezentacije i na ovom prvenstvu. Rutinskim pobjedama nad Turskom i Engleskom Slovenci su se kao prvoplasirana ekipa kvalificirali za Euro i s pravom očekuju najbolji rezultat u povijesti. U prilog tome govore i dobri rezultati iz pripremnih utakmica, posebno pobjeda nad Portugalom.

O nama Filip Andabaka

avatar

Moglo bi vas zanimati

EURO 2022. | Poljska preko Češke do EURO-a, Srbija izborila baraž!

Jučer je završeno natjecanje u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati …

EURO 2022. | Finska i Slovačka po prvi put na EURO-u, Bjelorusija u baražu!

Jučer su odigrana četiri susreta kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a Finska i Slovačka su ostvarili …