EURO 2016. | Najava ždrijeba kvalifikacija

U sjedištu UEFA-a u Nyonu održat će se 26.rujna ždrijeb kvalifikacijskih skupina za EURO koji će se od 02 do 13.veljače održati u Beogradu.
Škotska će kao debitant nastupiti po prvi put, čime je dosegnut rekordan broj od ukupno 46 sudionika! Gledajući UEFA-ranking, 21 najuspješnija reprezentacija kvalifikacije započinje u završnoj rundi, dok će 24 reprezentacija svoj kvalifikacijski put započeti u Preliminarnoj rundi.
Preliminarna kvalifikacijska runda na rasporedu je od 13. do 18.siječnja. U 6 grupa bit će raspoređeno po 4 reprezentacije, gdje će pobjednici skupina i najbolja drugoplasirana reprezentacija izboriti nastavak kvalifikacija u Glavnoj rundi.
Glavna kvalifikacijska runda na rasporedu je od 17. do 22.ožujka, a tu se u natjecanje između ostalih uključuje i Hrvatska. U 7 skupina bit će raspoređeno po 4 reprezentacije, gdje će pobjednici skupina izboriti nastup na EURO-u, dok će drugoplasirane i najbolja trećeplasirana reprezentacija svoj nastup na EURO-u tražiti kroz dodatne kvalifikacije.
UEFA je na svojim stranicama objavila i domaćine kvalifikacijskih skupina. Kao što smo već objavili, Hrvatska će ugostiti jednu od kvalifikacijskih skupina Glavne runde, a u nastavku Vam donosimo popis reprezentacija (gradova) koji će ugostiti Preliminarne i Glavne kvalifikacijske skupine.

PRELIMINARNA RUNDA

Moldavija (Ciorescu)
Crna Gora (Podgorica)
Litva (Vilnius)
Bugarska (Blagoevgrad)
Švedska (Skovde)
Malta (Paola)

GLAVNA RUNDA

Hrvatska (Dubrovnik)
Rumunjska (Calarasi)
Slovenija (Laško)
Azerbajdžan (Baku)
Bosna i Hercegovina (Sarajevo)
Poljska (Krosno)
Makedonija (Skopje)

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

FUTSAL DINAMO | 4 razloga zašto kupiti godišnje ulaznice

Futsal Dinamo je objavio prodaju godišnjih ulaznica za predstojeću natjecateljsku sezonu. Zagrebački “modri” sezonu otvaraju …

Novo Vrijeme Apfel pressicom najavilo novu sezonu!

Malonogometni klub Novo Vrijeme Apfel jutros u 11:00 je u makarskom hotelu Park održao konferenciju …