EURO 2016. | Reakcije iz naše reprezentacije na ždrijeb

Hrvatska malonogometna reprezentacija igrat će u grupi C na EURO-u u Srbiji, a protivnici našoj reprezentaciji bit će reprezentacije Rusije i Kazahstana. O ishodu ždrijeba izvijestili smo Vas netom po završetku istog, a sada Vam donosimo i reakcije iz naše reprezentacije na ždrijeb.

mato_stankovic_osijekMato Stanković: “Dobili smo realno najtežu grupu i to je komentar svih prisutnih na ždrijebu. Rusija je igrala finale na zadnja dva europska prvenstva. Riječ je o europskoj velesili s 4 Brazilca u startnoj postavi i još nekoliko njih na klupi. Kazahstan je reprezentacija čiju okosnicu čine igrači Kairata, dvostrukog i aktualnog europskog prvaka. U sastavu imaju nekoliko Brazilaca predvođenih sjajnim vratarem Higuitom koji im omogućuje igru s golmanom-igračem tijekom gotovo čitava susreta, a doznajemo kako će im se uskoro priključiti još jedan sjajni Brazilac. No pokazali smo na poslijednjem EURO-u sa Španjolcima, te sad nedavno i s Italijom da možemo igrati s najjačim reprezentacijama. Trebamo se pripremiti najbolje što možemo. Pred nama su najprije kvalifikacije za svjetsko prvenstvo što nam je sada prioritet. Sigurno ćemo s posebnom pažnjom pratiti i reprezentaciju Kazahstana u tim kvalifikacijama, gdje se sastaju s Češkom i Slovenijom.”

Ivo JukićIvo Jukić: “Nije najgore, ali nije ni daleko od najgoreg mogućeg ždrijeba. Protiv Italije smo pokazali da možemo nadigrati i prvaka Europe, tako da mislim da nemamo razloga ne otići u Srbiju minimalno po prolaz grupe!”

Dario MarinovićDario Marinović: “Mislim da je naša skupina najteža na EURO-u i da zaista nismo imali sreće u ždrijebu. Rusija je jedna od najjačih reprezentacija na svijetu i uvijek u vrhu Europe. Kazahstan je reprezentacija koju sam želio izbjeći iz treće jakosne skupine, jer imaju vrhunskog trenera koji gaji igru s golmanom-igračem. Njihova najjača karika je vratar Higuita koji je zaista sjajan u toj igri. Mislim da su neugodna momčad koja na EURO-u može svakoga iznenaditi. To što imamo u skupini Rusiju i nije tako loše, jer tako ne možemo ići na njih u četvrtfinalu. Mislim da je povoljniji ždrijeb u četvrtfinalu Italija od Rusije. Trebamo dati sve od sebe da izborimo taj plasman u četvrtfinale, no bit će zaista teško jer imamo u skupini dvije odlične ekipe.”

jelovcicFranco Jelovčić: “Sigurno je da smo dobili tešku grupu. Rusija je europska sila i jedan od najtežih protivnika, a Kazahstan su svi željeli izbjeći. Međutim, mi smo pokazali da možemo igrati sa svima, tako da treba vjerovati i nadati se prolasku grupe.”

bilicFranko Bilić: “Kad su se radile prognoze uoči ždrijeba najteža grupa za nas bila je ona sa Španjolskom i Kazahstanom. Mislim da nismo puno bolje prošli. Imamo sigurno najtežu grupu! Međutim, imamo kvalitetu i spoznaju da možemo ravnopravno igrati s najjačim momčadima svijeta. Uz kvalitetnu pripremu i analizu mislim da možemo proći grupu i da se ne trebamo bojati nikoga. Ovo je europsko prvenstvo i nema lakih protivnika. Uz svu pripremu trebat će i faktor sreće koji je nažalost izostao prilikom ždrijeba.”

NovakTihomir Novak: “Mislim da nismo imali sreće u ždrijebu, te da smo dobili gotovo najtežu moguću grupu. Ipak, mislim da i mi imamo jako kvalitetnu momčad, te da sigurno imamo izglede za prolaz. Do EURO-a je još puno vremena, te treba sada biti koncentriran na kvalifikacije u Osijeku za Svjetsko prvenstvo!”

sutonJosip Suton: “Moram priznati da sam najmanje želio Kazahstan od svih reprezentacija iz treće jakosne skupine, no što je tu je. Što se tiče Rusije, svi znamo kakva je to reprezentacija. Ipak, mislim da smo došli do nivoa da sa svima možemo igrati, a da li ih možemo pobijediti to ćemo tek vidjeti. Sigurno je da imamo tešku grupu, no na nama je da damo svi 100% i pokušamo proći dalje…”

 

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-istok | Pobjede domaćina u prvim susretima 14. kola

Jučer su odigrana prva tri susreta 14. kola 2.HMNL-istok u kojima su maksimalan bodovni učinak …

2.HMNL-jug | Odigrani susreti 11. kola, domaćini dominantni

Jučer su odigrani susreti 11. kola 2.HMNL-jug koji su protekli u znaku domaćina. Naime, svi …