Fabet kladionica

FIFA Futsal World Cup | Počinju europske kvalifikacije za SP!

Sutra diljem Europe startaju kvalifikacije za FIFA Futsal World Cup, Svjetsko malonogometno prvenstvo koje će se 0d 10.rujna do 01.listopada slijedeće godine održati u Kolumbiji! Europa daje najviše predstavnika na SP, no do jednog od 7 europskih mjesta na SP nije ni malo lako doći. Hrvatska je tako na poslijednjem SP sudjelovala još daleke 2000.godine u Gvatemali, gdje smo izborili plasman među 8 najboljih reprezentacija svijeta!
Na SP u Kolumbiji sudjelovat će ukupno 24 reprezentacije. Uz spomenutih 7 europskih reprezentacija, njih 5 dat će Azija i Južna Amerika (uključujući Kolumbiju), 4 su reprezentacije Sjeverne i Srednje Amerike, 3 reprezentacije dolaze iz Afrike, a jedna iz Oceanije.
Europske kvalifikacije za SP započele su još krajem listopada Preliminarnom rundom natjecanja. Hrvatska je domaćin jedne od grupa Glavne runde. U Osijek nam dolaze Švedska, Bjelorusija i Azerbajdžan! Hrvatska će kvalifikacije otvoriti dvobojem s neugodnom Bjelorusijom, dan kasnije protivnik je Švedska, a poslijednjeg dana natjecanja očekuje nas po svemu sudeći odlučujući dvoboj s reprezentacijom Azerbajdžana. Prve dvije reprezentacije iz svake skupine idu u poslijednju kvalifikacijsku rundu, gdje će ždrijebom biti odlučeni parovi dvoboja prvoplasiranih i drugoplasiranih iz kojih 7 pobjedničkih reprezentacija osiguravaju vizu za Kolumbiju.
U nastavku Vam donosimo pregled kvalifikacijskih skupina.

GRUPA 1 GRUPA 2 GRUPA 3 GRUPA 4 GRUPA 5 GRUPA 6 GRUPA 7
Ukrajina HRVATSKA* Rusija Španjolska Češka* Portugal* Italija*
Mađarska* Azerbajdžan Srbija Nizozemska* Slovenija Rumunjska Slovačka
Belgija Bjelorusija Turska* BiH Kazahstan Poljska Makedonija
Engleska Švedska Finska Latvija Francuska Norveška Moldavija

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Kvalifikacije za 2.HMNL-jug | Porto Tolero na korak do povratka u 2.HMNL-jug

Nakon što su u prva četiri kola kvalifikacija za popunu 2.HMNL-jug slavili domaćini, jučer je …

Raspored i delegiranje službenih osoba 3. i 4. utakmice finala doigravanja

U petak i nedjelju na rasporedu su treći i četvrti susret finala doigravanja za prvaka …