HNS o razlozima smjene Ive Zokovića

Nakon velike medijske bure nastale nakon odluke IO HNS-a o smjeni Ive Zokovića s mjesta člana Komisije za mali nogomet, oglasio se i sam HNS obrazloživši razloge smjene.
U nastavku Vam prenosimo kompletno priopćenje objavljeno na službenim stranicama HNS-a.

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

PROMJENA RADI
OJAČANJA KOMISIJE ZA
MALI NOGOMET

Iako u pravilu Hrvatski nogometni savez ne komentira pojedinačna imenovanja i razrješenja unutar brojnih komisija koje djeluju unutar Saveza, ovim putem želimo obavijestiti javnost i medije o razlozima razrješenja dužnosti g. Ive Zokovića iz Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku.

Hrvatski nogometni savez primoran je reagirati nakon što su g. Zoković i određeni futsalski klubovi i dužnosnici odlučili iskoristiti situaciju za vlastite interese, uz pomoć medija kojima su uspješno “prodali” priču o sukobu sjevera i juga ili HNS-a i Hajduka.

O neutemeljenosti te optužbe dovoljno govori činjenica da je u Komisiju imenovan legendarni igrač Hajduka i sadašnji predsjednik prvoligaša MNK Solin Stjepan Andrijašević. Istovremeno, osoba iz MNK Split Tommy kojoj je ponuđeno članstvo još nije mogla dati svoj pristanak jer je vlasnik kluba na dužem putu u inozemstvu pa će naknadno i to preostalo upražnjeno mjesto biti popunjeno osobom iz Splita.

Pametnome dovoljno.

Što se tiče g. Zokovića, prije nego što je naknadno imenovan u Komisiju kao predsjednik Plenuma klubova 1. HMNL, obećao je pronaći glavnog sponzora lige, osigurati velika financijska sredstva za klubove i druge pogodnosti, a uslijed čega je tadašnji protukandidat odustao, svjestan da takvo obećanje ne može ispuniti.

Nije ga ispunio ni g. Zoković koji tijekom svog mandata nije doprinio radu Komisije ili klubovima. Financijsku pomoć klubovima nije riješio g. Zoković već Izvršni odbor HNS-a na prijedlog predsjednikaDavora Šukera, sva financijska sredstva koje su klubovi dobili osigurao je Hrvatski nogometni savez (a ne g. Zoković), a lopte s kojima se igra rezultat su dugogodišnje suradnje između Saveza i proizvođača, a ne plod rada g. Zokovića.

U aktivnostima vezanima za organizaciju prvog prvenstva u futsalu za žene, g. Zoković imao je tek deklarativnu ulogu. Sve organizacijske i tehničke poslove organizacije sva tri turnira obavili su Antonio Pavlović u ime Saveza i Romeo Čižmešija kao tajnik Komisije, dok je Alojzije Šupraha kao član IO-a i član Komisije nazočio na sva tri turnira i pomogao u provođenju istih.

Žao nam je što pojedinci pokušavaju iskoristiti ovu situaciju u neke sasvim druge svrhe koristeći argumente koji nemaju veze s futsalom i razlozima za ovu smjenu. Primjerice, korištenjem jednog od vodećih malonogometnih klubova u cilju stvaranja negativne atmosfere, a sve zbog svojih frustracija zbog neimenovanja u članstvo Komisije. Žalosti nas činjenica da se institucija kao što je HNK Hajduk bezrazložno koristi u prizemnim i osobnim obračunima.

Pitamo se zbog čega se nitko ne pita zbog kojeg je razloga dužnosti razriješen Milan Martulaš iz zagrebačkog Alumnusa? Taj samozatajni dužnosnik razriješen je jer nije mogao uskladiti poslovne obveze s dužnostima u Komisiji za mali nogomet i nogomet na pijesku. To, čini se, nije toliko važno jer se ne uklapa u veliku teoriju zavjere.

Cilj HNS-a je kadrovski ojačati Komisiju za mali nogomet i nogomet na pijesku s ljudima koji žele djelovati u zajedničkom interesu, koji imaju sposobnost, želju i ambiciju graditi nove uspjehe na vrlo čvrstim temeljima koji su postavljeni u proteklom periodu tijekom kojega je Hrvatska tri puta zaredom sudjelovala na završnici Europskog prvenstva.

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

Mateo Kljunak: “Smatram kako imamo dovoljnu kvalitetu i uz ovakav rad možemo daleko dogurati.”

Nakon “hladnog tuša” i poraza protiv Šibenika 1983 u trećem kolu momčad AFC Universitasa je …

VIDEO | Utakmice 4. kola 1.HMNL kroz sažetke HNTV-a

Vikend pred nama donosi susrete 5. kola 1.HMNL. Dok čekamo na nova prvoligaška uzbuđenja prisjetimo …