19.8 C
New York
spot_img
spot_img

Hrvatska domaćin UEFA U19 EURO-a 2023.!

Objavljeno:

Na sjednici Izvršnog odbora UEFA-e koja se održala danas na Hvaru odlučeno je kako će Hrvatska biti domaćin trećeg izdanja Europskog prvenstva za U19-reprezentacije! Sportska dvorana “Žatika” u Poreču biti će domaćin UEFA Futsal U19 EURO-a, odluka je to koju je krovna europska nogometna organizacija objavila na svojim službenim stranicama.

 

Europsko prvenstvo održat će se od 3. do 10. rujna 2023. godine u Poreču, a Hrvatska kao domaćin imao osiguran plasman na završni turnir. Hrvatskoj će se u Poreču pridružiti još sedam reprezentacija koje će nastup na završnom turniru izboriti kroz kvalifikacije.
Podsjetimo, na prvom U19 EURO-u u latvijskoj Rigi 2019. godine Hrvatska je osvojila 2. mjesto, dok je na netom završenom EURO-u u španjolskom Jeanu naša reprezentacija osvojila 5. mjesto. Napominjemo kako se ovogodišnji EURO trebao odigrati prošle godine, ali je zbog pandemije korona-virusa odigran godinu dana kasnije.

 

Jerko Šimac
Jerko Šimachttps://www.crofutsal.com
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave