FOTO: Drago Sopta/HNS

Hrvatska dvobojima sa Srbijom brusi formu za kvalifikacije

Hrvatska futsalska reprezentacija okupila se jučer u Zagrebu, te se zaputila u Staru Pazovu, gdje će protiv Srbije odigrati tri prijateljska dvoboja u sklopu priprema za nastup u Elitnoj rundi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Dvoboji Hrvatske i Srbije biti će zatvorenog tipa, bez prisustva gledatelja i predstavnika medija, te će kao takvi poslužiti izbornicima Stankoviću i Ivančiću kao vrlo dobri testovi za predstojeće kvalifikacijske dvoboje. Danas je na rasporedu prvi dvoboj, a isti će suparnici naredna dva dana također odmjeriti snage. Hrvatska će se reprezentacija 22.siječnja vratiti u Osijek, gdje će obaviti završni dio priprema za kvalifikacije. Podsjetimo, Osijek je domaćin kvalifikacijske skupine u kojoj će Hrvatska protiv Azerbajdžana, Slovačke i Rusije tražiti plasman na Svjetsko prvenstvo. Prvoplasirana reprezentacija će izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu, dok će drugoplasirana momčad plasman tražiti kroz dodatne kvalifikacije.

Fotografija Futsal klub Osijek.

 

Hrvatska u ovu reprezentativnu akciju ulazi oslabljena bez nekoliko igrača. Najznačajniji izostanak je onaj već duže ozlijeđenog Daria Marinovića, a zbog ozljeda izborniku Stankoviću su se za ovu reprezentativnu akciju zahvalili Bašković, Kazazić i Čekol. Njima vrijedi dodati i Perišića koji je izvan popisa zbog obiteljskih razloga, a u Staru Pazovu ne ide ni Davor Kanjuh zbog poslovnih obveza. Napomenimo kako će Kanjuh ipak biti spreman za kvalifikacijske dvoboje, no zbog žutih kartona ne konkurira za nastup u 1.kolu protiv Azerbajdžana. U nastavku Vam donosimo popis reprezentativaca za prvu fazu priprema u Staroj Pazovi, uz napomenu kako bi se u Osijeku reprezentaciji trebali priključiti Kanjuh i Matošević.

 

Žarko Luketin
Zoran Primić
Marko Vuković
OLMISSUM
SQUARE
USPINJAČA GIMKA
Josip Suton
Luka Suton
Duško Martinac
Toni Jelavić
Matej Horvat
Josip Jurlina
Luka Perić
Marinko Šamija
Kristijan Postružin
David Mataja
Franco Jelovčić
Tihomir Novak
VRGORAC
VRGORAC
VRGORAC
VRGORAC
OLMISSUM
OLMISSUM
SPLIT
CRNICA
USPINJAČA GIMKA
USPINJAČA GIMKA
REAL RIETI
SPARTA PRAG

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-zapad | Otočac uvjerljiv protiv Bjelovara, prva pobjeda UspinjačeGimke

Jučer su odigrana 3 susreta 3. kola 2.HMNL-zapad. Otočac je protiv Bjelovara ostvario uvjerljivu pobjedu, …

2.HMNL-istok | Aurelia slavila u derbiju, Slatina bolja od Olimpijca

Nakon što je u ranijem subotnjem terminu Jakšić slavio u Požegi kod Autodijelova Tokić, odigrana …