Fabet kladionica

INTERVJU | Stefan Rakić

Razgovarala smo sa Stefanom Rakićem, dojučerašnjim igračem Ekonomca iz Kragujevca koji je dogovorio prelazak u Murter! Rakić je ekskluzivno za CROfutsal govorio o transferu u Murter, odlasku igrača iz Ekonomca, našoj malonogometnoj ligi i reprezentaciji. Intervju sa Stefanom Rakićem pročitajte u nastavku…

CROfutsal: Gospodine Rakić, pozdravljam Vas u ime CROfutsal on-line futsal magazina. Kontaktirali smo Vas tragom vijesti da ste novi igrač Murtera. Možete li nam reći nešto više o tome kako je došlo do suradnje s Murterom, jer zaista je iznenađenje za mnoge da igrač kluba renomea Ekonomca dolazi u mali Hrvatski klub!

Stefan Rakić: Pozdrav Vama i svim Vašim čitateljima! Pa uprava kluba Murter me je kontaktirala i pitala da li sam zainteresovan da odem iz Ekonomca, i ja sam rekao da jesam. Futsal liga Srbije je dosta loša, jer Ekonomac nema pravog konkurenta i tu se ne može napredovati kroz utakmice. A futsal liga Hrvatske je dosta ujednačenija i mislim da mladom igraču kao meni trebaju takve utakmice. Volim izazove i radujem se dolasku u Murter!

CROfutsal: Koliko dobro poznajete Murter kao klub i igrački kadar? Koliko znate o Hrvatskoj ligi i kakav rezultat očekujete ostvariti s Murterom?

Stefan Rakić: Murter kao klub ne poznajem baš dobro; znam par igrača iz tog kluba. Hrvatsku ligu pratim i sviđa mi se što se do poslednjeg trenutka nije znalo tko će biti šampion. Čak sam i ja mislio da će prošle sezone šampion biti Makarska. Rezultat ne zavisi samo od mene, već od cele ekipe. Ja ću sigurno dati sve od sebe da rezultati ne budu lošiji nego do sada.

CROfutsal: Poslijednjih dana dosta se piše o odlasku brojnih igrača iz Vašeg dojučerašnjeg kluba Ekonomca. Što je tome razlog i možemo li očekivati neke Vaše dosadašnje suigrače u Hrvatskoj?

Stefan Rakić: Ne znam šta da vam kažem povodom toga. Možda je najbolje reći da je vreme za smenu generacije. Još uvek se ne zna gde će sad već bivši igrači Ekonomca, ali eto prilike za neke Hrvatke klubove ako su zainteresovani.

CROfutsal: Na EURO-u u Belgiji nismo gledali Srbiju, no Srbija je domaćin slijedeće smotre najboljih europskih reprezentacija. Kako gledate na nadolazeći EURO i može li Srbija pred vlastitim navijačima do velikog uspjeha, možda ponoviti uspjeh Hrvatske (EURO u Hrvatskoj) i doći do polufinala?

Stefan Rakić: Naravno da svi pozitivno razmišljamo što se tiče EURO-2016 koje je u Srbiji. Nadamo se da ćemo napraviti isto što i Hrvatska.

CROfutsal: Nakon EURO-a u Hrvatskoj, naša je reprezentacija u stanovitom uzletu. Hrvatska je u Belgiji natjecanje okončala u četvrtfinalu, no pokazala je da može ravnopravno parirati najboljim europskim reprezentacijama. Kako gledate na Hrvatsku futsal reprezentaciju i koje igrače iz Hrvatske najviše cijenite?

Stefan Rakić: Hrvatska reprezentacija je jedna izuzetno dobra ekipa. To je skup dobrih fudbalera koji su spremni sve da daju za pobedu. Sve su pokazali odličnom igrom protiv Španije. Pa eto možda bih izdvojio Jakova Grcića u čije sam se kvalitete (ljudske i igračke) i sam uverio.

CROfutsal: Koliko pratite rad CROfutsal on-line portala i kako gledate na naš rad?

Stefan Rakić: Počeo sam Vas pratiti kada sam počeo pregovarati sa Murterom. Dobra stvar za Hrvatski futsal ste upravo vi! Mediji su uvek u vrhuncu svakog sporta. To je dobro i verujem da su svi srećni što vi postojite!

CROfutsal: Na koncu nam preostaje poželjeti Vam dobrodošlicu u Hrvatsku, te da u Murteru ostavite trag i ispunite očekivanja, kako Vaša tako i čelnika i navijača kluba!

Stefan Rakić: Hvala vam! Nadam se da ću zadovoljiti upravu, navijače kao i sebe ! Pozdrav i vidimo se uskoro na kako sam čuo vrelim Hrvatskim terenima!

Rakić Stefan

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

1.HMNL | 11. kolo kroz ponudu FAVBET kladionice

Danas i sutra na rasporedu su susreti 11. kola 1.HMNL. Najavu susreta i delegiranje službenih …

Regija “Jug” | Odigrani prvi polufinalni susreti kadetskog i juniorskog natjecanja

Odigrani su prvi polufinalni susreti kadetskog i juniorskog natjecanja regije “Jug”. Kod kadeta su Vrgorčani …