Fabet kladionica

Koliko je ozbiljna ‘vrgoračka kriza’…?

Što se događa u ‘nebeskoplavom taboru’? Pitanje je to koje se mnogi danas pitaju, nakon što je Slobodna Dalmacija objavila članak u kojem se postavlja pitanje da li je klub pred gašenjem. U članku koji u cijelosti možete pročitati klikom OVDJE, navodi se kako je klub u nezavidnoj situaciji nakon što je rebalansom proračuna grada Vrgorca ostao bez 100.000 kuna, a sve kao posljedica pandemije uzrokovane korona-virusom. Razlog je to zbog kojeg su u Vrgorcu zagovarali prekid natjecanja, no odluka Izvršnog Odbora HNS-a gurnula je ‘nebeskoplave’ u tešku situaciju.

Slobodna Dalmacija navodi kako je ostavku podnio član Uprave kluba Romeo Jović, ali i da je pred odlaskom predsjednik Mario Govorko. Nadalje, navodi se i kako je uslijed novonastale situacije došlo do pomanjkanja komunikacije između Uprave i igrača, te da prva momčad ne trenira iako se prvenstvo nastavlja za svega 15 dana.

Kontaktirali smo stoga kapetana i ikonu ‘nebeskoplavih’ Duška Martinca, koji nam je u kratkom razgovoru potvrdio kako klub prolazi kroz teško razdoblje.

“Nemam vam što reći nego da je istina ovo što se događa. Činjenica je da ne treniramo i da smo mislima daleko još od nastavka prvenstva. Istini za volju, nisu ni bili uvjeti za trenirati do unazad nekoliko dana zbog nemogućnosti prelaska granice s Bih, a tamo imamo čak pet igrača, te situacije gdje nam je dvorana bila zauzeta krevetima postavljenim za prihvat oboljelih od korona virusa. Kad su se ove dvije stavke riješile stvarno smo očekivali da ćemo početi trenirati i spremat se za nastavak, ali ništa od toga se nije desilo. Kako u neslužbenim razgovorima doznajemo temeljni problem je nedostatak novca koji je predviđen iz gradskog proračuna, a za vrijeme krize je preusmjeren na neke druge adrese i sada je nama poremetio samo funkcioniranje kluba. Igrači su svjesni cijele situacije i spremni su na razgovor i dogovor samo da se napokon krene trenirati jer ne bježimo od činjenice da predstavljamo instituciju koja je vec više od 20 godina na futsal sceni. Upravi poručujemo da smo spremni dostojanstveno završiti ovu sezonu, a gradskim čelnicima da shvate da je HMNK Vrgorac klub svih Vrgorčana i da se prema njemu trebaju tako i odnositi.”

Do trenutka objave ovog članka nismo dobili komentar iz Uprave vrgoračkog prvoligaša, no nema dvojbe da je pred ‘nebeskoplavima’ neizvjesna budućnost.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-istok | Nova Gradiška korak do naslova prvaka!

Nova Gradiška je došla na korak do naslova prvaka 2.HMNL-istok! Epilog je to jučer odigranog …

2.HMNL-zapad | Zagreb 92 pobjedom u Petrinji zaključio sezonu

Petrinjčica i Zagreb 92 okončali su sezonu derbijem začelja koji je odigran jučer u Petrinji, …