Korab Morina: ‘Sudačke pogreške treba prihvatiti kao sastavni dio igre.’

Nakon što su iz Splita javno izrazili nezadovoljstvo suđenjem u prošlotjednom dvoboju s Uspinjačom Gimkom, potražili smo i mišljenje druge strane. Kontaktirali smo Koraba Morinu, trenera i čelnog čovjeka Uspinjače Gimke, koji nam je u kratkom telefonskom razgovoru iznio svoja razmišljanja. Podsjetimo, Split je na svojim službenim stranicama objavio dvije sporne situacije, koje su prema njihovom mišljenju izravno utjecale na ishod dvoboja. Korab Morina pak prihvaća da je sudačkih pogrešaka bilo, no napominje kako su sudačke pogreške sastavni dio nogometne igre, te da bi Splićani razloge svoje katastrofalne sezone trebali potražiti na pravoj adresi.

‘Kada objavljujete ovakve reakcije na suđenje, korektno je da se posluša i druga strana. Nikada nisam izlazio u javnost na ovaj način kao što čine u Splitu. Bilo je situacija kada smo mi bili oštećeni, kao i situacija kada je naš protivnik bio oštećen, no ja i moji dečki smo uvijek sportski stisnuli ruku protivniku i sucima. Kod nas je pravilo da ne komentiramo suđenje i ne tražimo albije u suđenju.’ – rekao nam je u početku razgovora Korab Morina, koji ne poriče činjenicu da je suđenje u dvoboju protiv Splita bilo loše.

‘Splićani su objavili samo ono što njima ide u korist, no još u prvom poluvremenu nije suđeno igranje rukom Wilhelma u kaznenom prostoru, te je pitanje u kojem bi smjeru išla utakmica da su suci dosudili penal u toj situaciji. Vjerujem da nije bilo sudačke namjere i prihvaćam suđenje kao sastavni dio igre.’

Korab Morina je na koncu iznio i poruku prema Splitu.

‘Sličnim su se stvarima Splićani bavili i u vrijeme kada sam bio igrač Nacionala. Na ovaj se način pokušava utjecati na suđenje u narednim susretima. Ja ih pozivam da se bave svojim klubom, te da na pravoj adresi traže razloge zašto se nalaze u ovakvoj situaciji.’  

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Novo Vrijeme, Vrgorac, Crnica i Futsal Dinamo u utrci za superkup!

Kao što smo već najavili na našim stranicama, danas i sutra u vrgoračkom Domu sportova …

FIFA WC 2021. | Rusija i Maroko prvi četvrtfinalisti!

Rusija i Maroko prvi su četvrtfinalisti Svjetskog prvenstva koje se održava u Litvi! U jučer …