KORONA-VIRUS U FUTSALU | Zaražen igrač Murtera, mnoštvo u samoizolaciji…

Kada je HNS sredinom svibnja odlučio da će se natjecanje 1. HMNL nastaviti, mnogi su se pribojavali moguće pojave korona-virusa u futsalu. Na žalost, crne slutnje su se i obistinile. Jedan igrač Murtera (podaci poznati redakciji) pozitivan je na korona-virus, što je dovelo do toga da je danas niz igrača i futsal-djelatnika u samoizolaciji.

Murter je 3. srpnja u Sutinskim vrelima otvorio drugoligašku ‘Ligu za prvaka’ dvobojem protiv Novog Marofa, a još dva dana ranije danas zaraženi igrač imao je blago povišenu temperaturu, te je osjećao slabost. No ipak, liječnik je odobrio igraču odlazak u Zagreb, a osjećaj slabosti i umora nagnao je igrača da obavi serološko testiranje čiji je nalaz bio negativan. Dan nakon dvoboja protiv Novog Marofa, Murter je igrao protiv Osijeka, čime su otočani zaključili svoju epizodu u Sutinskim vrelima. U četvrtak 9. srpnja Murter je u solinskoj Bilankuši igrao dvoboj dodatnih kvalifikacija za popunu 1. HMNL protiv splitskog Universitasa, a glavni protagonist naše priče se osjećao dobro, te je nastupio u spomenutom dvoboju. No dan kasnije gubi osjet okusa i mirisa, te je u ponedjeljak podvrgnut testiranju na korona-virus, koji se pokazao pozitivnim.

Identitet igrača u ovoj priči nije bitan. Bitna je činjenica da se dogodilo ono čega smo se pribojavali. Zbog pojave korona-virusa u futsalu danas je mnoštvo igrača i futsal-djelatnika u samoizolaciji. Tako je kompletan MNK Murter u samoizolaciji, a kako doznajemo u samoizolaciji je i kompletna momčad splitskog AFCU-a koja je u solinskoj Bilankuši nastupila protiv Murtera. Uz igrače, u samoizolaciji su i službene osobe, treneri, liječnik, te sve osobe koje su za vrijeme susreta bile na parketu solinske Bilankuše. Na žalost, među njima je i fotograf CROfutsala, čime je naš magazin ostao bez fotografa za današnje finale 1. HMNL u Makarskoj. Doznajemo i da je u samoizolaciji momčad Novog Marofa koja je na otvaranju drugoligaške ‘Lige za prvaka’ igrala protiv Murtera, no začudilo nas je što Osječani do trenutka objave ovog članka nisu stavljeni u samoizolaciju.

Što na koncu svega reći? Obistinilo se ono na što su upozoravali prvenstveno iz Splita, a zatim i iz Olmissuma i Vrgorca. Klubovi su to koji nisu bili za nastavak natjecanja, no natjecanje je ipak nastavljeno i to bez epidemioloških testiranja. Zar je bilo potreba forsirati nastavak natjecanja u kontaktnom sportu u kojem su gotovo sve europske države zaključile sezonu? Zar su se drugoligaši trebali vraćati na parket nakon višemjesečne stanke? Vjerujemo kako će igrač Murtera preboliti korona-virus, no postoji realna mogućnost da se zaraze osobe starije životne dobi. Tko će odgovarati ukoliko dođe do najgoreg? Pitanja je mnogo, a odgovore možda nikada nećemo dobiti…

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-zapad | Utakmicama 10.kola nastavlja se natjecanje

Nakon vijesti kako je odobren nastavak drugoligaških natjecanja, danas smo obaviješteni kako će se već …

Saša Voldin: “Iz utakmice u utakmicu bit ćemo sve bolji!”

Nakon nešto slabijeg ulaska u povratničku prvoligašku sezonu, Osijek Kelme je u posljednja tri susreta …