Kujtim Morina: “U Makarsku dolazimo s jasnim ciljem!”

Uoči završnog turnira kupa Hrvatske razgovarali smo s Kujtimom Morinom. Trener zagrebačkog Nacionala vraća se na mjesto gdje je kao igrač osvojio svoj poslijednji kup, a u razgovoru za CROfutsal govori o svojim očekivanjima i predviđanjima uoči početka natjecanja.

CROfutsal: Vaša momčad po mnogima je prvi favorit za osvajanje kupa. Prihvaćate li ulogu favorita i bi li drugi ishod izuzev trijumfa Nacionala za Vas bio neuspjeh?

Kujtim Morina: Završnica kupa je posebno natjecanje gdje praktički ne smijete imati loš dan. Naporno smo radili tijekom cijele sezone kako bi bili što bolje pripremljeni za završnicu Kupa i prvenstva. U Makarsku dolazimo s jasnim ciljem: osvojiti kup! Uvjeren sam kako će igrači biti na najvišem nivou, a to su i pokazali kad je bilo najpotrebnije i prvom dijelu sezone.

CROfutsal: U četvrtfinalu Vas očekuje Vrgorac. Sigurno nije riječ o laganom suparniku, no za očekivati je Vaš plasman u polufinale. Što možemo očekivati u petak? Kakav rasplet očekujete u ostalim susretima?

Kujtim Morina: S Vrgorcem nas očekuje zahtjevna utakmica. Od vrgoračke momčadi očekujem da će pokušati u jednoj utakmici ići na glavu, a siguran sam kako će imati i podršku navijača. Svakako očekujem od Vrgorca da će pokušati igrati puno sa vratarem-igračem. Međutim, mi smo spremni i želimo se plasirati u polufinale. U ostalim susretima smatram kako će se Split Tommy lakoćom plasirati u polufinale. Susret Kijevo Knina i Porto Tolera smatram da će biti neizvjstan kao što i pokazuje ljestvica 2.HMNL-jug. Novo Vrijeme kao domaćin podrškom svojih navijača smatram da će nadvisiti Square, ali smatram da Dubrovčani nisu bez šansi.

Slikovni rezultat za kujtim morina

CROfutsal: Koga vidite kao najozbiljnije konkurente za trofej?

Kujtim Morina: Kao najozbiljnije konkurente vidim Split Tommy i Novo Vrijeme Apfel, uz poštovanje svih ostalih sudionika.

CROfutsal: Kakvo je Vaše mišljenje o sustavu natjecanja u kupu, gdje je ždrijeb dirigiran i ne ostavlja previše izgleda slabije rangiranim protivnicima?

Kujtim Morina: Nemam izgrađen stav o tome. Međutim, ovaj sustav natjecanja omogućuje i nekim drugoligašima da se plasiraju u završnicu kupa. U Italiji i Španjolskoj na primjer, završnicu kupa igraju samo prvoligaši s obzirom na mjesto ljestvice koje osvoje nakon prvog dijela. Svaki sustav ima prednosti i mane.

CROfutsal: Sigurno je da turnir u Makarskoj budi određene uspomene. Prije 2 godine ste kao kapetan Nacionala u Makarskoj podignuli pobjednički trofej.

Kujtim Morina: Bilo je jako lijepo kao kapetan tadašnjeg Nacionala podići pobjednički pehar. Sada dolazim u ulozi trenera i gladan sam trofeja u novoj ulozi. Tada bi pohvalio organizaciju i kompletnu atmosferu koju je napravio domaćin. Bio je veliki gušt igrati pred prepunim gledalištem i nadam se da će tako biti i ove godine, a tko je najbolji neka pobijedi!

Slikovni rezultat za nacional zagreb

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-jug | Raspored i najava 3. kola

Pred nama je 3. kolo 2.HMNL-jug koje će biti odigrano od petka do nedjelje, a …

KUP | Raspored polufinalnih susreta po regijama

Poznati su termini polufinalnih susreta kupa po regijama. Podsjetimo, nakon što se odigraju kup-natjecanja po …