17.2 C
New York
spot_img
spot_img

Marinović: “Vjerujem da smo bolji, no neće nam biti lako!”

Objavljeno:

Hrvatska futsalska reprezentacija jučer je doputovala u Brno, gdje će sutra igrati uzvratni dvoboj dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Češke. Zadarskih 2:2 ostavlja apsolutno otvorenim ovaj dvoboj, te i jedna i druga reprezentacija vjeruju da će izboriti plasman na smotru najboljih svjetskih reprezentacija. U plasman na Svjetsko prvenstvo vjeruje i Dario Marinović, naš ponajbolji igrač koji se u ekskluzivnom razgovoru za CROfutsal osvrnuo na dvoboj odigran u Zadru, te je najavio sutrašnji dvoboj u kojem Hrvatska traži plasman na Svjetsko prvenstvo nakon dugih 20 godina.

CROfutsal: Dario, kako gledate na utakmicu u Zadru? Rezultat 2:2 zasigurno nije nešto što smo očekivali i priželjkivali…

Dario Marinović: Slažem se da rezultat nije kakav smo priželjkivali. Svaka ekipa u svakom sportu, pogotovo kada se igra na dvije utakmice, nada se doma pozitivnom rezultatu. Mi smo bili “papirnati favoriti” i sada nam druga utakmica dolazi kao jedan dodatni uteg. Naravno, nismo mi očekivali da ćemo ostvariti glatku pobjedu, pa da ćemo lagano otići na uzvrat u Češku, ali sigurno smo očekivali i vjerovali u pozitivniji rezultat od ovih 2:2. Rezultat je takav kakav je, pred nama je druga utakmica i znamo što nam je činiti. Nakon drugih 40 minuti ćemo vidjeti tko je bio bolji.

CROfutsal: Dojam je da Hrvatska u Zadru nije pružila najbolje od sebe, te da može puno bolje. Kakvu Hrvatsku možemo očekivati u Brnu?

Dario Marinović: Slažem se da naša igra nije bila najbolja, no mislim da smo imali dovoljno prilika da dobijemo utakmicu. S obzirom na broj prilika, mišljenja sam da smo mogli ostvariti znato bolji rezultat. Ispalo je kako je ispalo, te se sada odmah gleda negativno na sve, pogotovo kada prevlada mišljenje javnosti i ljudi sa strane da Hrvatska mora dobiti Češku. Istina je da nismo igrali dobro i da imamo jako puno prostora za napredak, no i uz takvu igru mi smo imali dovoljno prilika da dobijemo utakmicu. Možda smo mislili da smo bolji, da imamo potpunu dominaciju u napadačkom segmentu, te je stoga nedostajalo agresivnosti i duela. Da smo u tom segmentu bili bolji od njih ili barem na njihovoj razini, možda bi nam to donijelo još pokoju priliku i možda bismo uspjeli prelomiti susret u svoju korist. Izuzev toga, ne vidim ni jedan drugi segment igre u kojem su bili bolji od nas. Svi smo se složili da našu pojedinačnu kvalitetu oni nemaju i to nije nikakva tajna. Pogledajmo samo kakve igrače mi imamo i gdje igraju. I onda nam dođe ta Češka i napravi ovaj rezultat na temelju kolektiva i agresivnosti. Tu mi nismo bili pravi i iz toga valja izvući pouke. Što se tiče uigravanja, naravno da se tu u ova 2 dana ne može nešto više napraviti. Trebamo podići razinu agresivnosti i nadati se da ćemo stvoriti dovoljan broj prilika kako bismo utakmicu prelomili u našu korist.

 


CROfutsal: Prema najavama Češka bi sutra mogla biti jača za braću Drozd i Janovskog. Kako gledate na Češku i vjerujete li da je Hrvatska bolja, te da će se plasirati na Svjetsko prvenstvo?

Dario Marinović: Ne bih komentirao njihove igrače, jer se njihova igra više bazira na kolektivu. Braća Drozd i Janovsky su standardni reprezentativci i sigurno je da imaju određen značaj za momčad, no njihov stil je takav da ne izbacuje pojedince. Krasi ih disciplinirana igra unutar onoga što imaju, ne odstupaju od toga i traže svoju šansu kroz kontre i polukontre, te iz prekida. Nije ih lako slomiti i ja očekujem sličnu utakmicu kao u Zadru. Možda od Češke možemo očekivati nešto više u smislu posjeda i organizacije igre, jer u tom segmentu u Zadru nisu bili na nekoj razini. No ipak, Češka je tvrda reprezentacija koja ima rezultate iza sebe i svjesni smo da nam neće biti lako. Znali smo to i prije Zadra i znamo i sada.

CROfutsal: Nakon remija u Zadru svjedočili smo mnoštvu negativnih komentara na društvenim mrežama. Bilo je tu komentara na igru i igrače, a ponajviše na izbornika Stankovića. Kako gledate na sve to?

Dario Marinović: Rekao bih prije svega da je to problem hrvatskog društva. Pročitao sam te komentare, najviše na Vašem portalu. Iskreno, mene to ne boli i ne utječe na mene toliko, no ružno je to čitati. Žao mi je tih negativnih i pomalo glupastih razmišljanja. Bilo je tu svega, pa i da smo stari, da ja više nisam za ozbiljan futsal i da sam na zalazu karijere. Gledajte, od nas gotovo 30 na parketu ja sam jedini koji igra u najjačoj ligi u klubu koji puca na naslov prvaka, imam 4 gola u uvodnih 7 kola. To su neargumentirani komentari frustriranih ljudi, no takvi su komentari u svakom sportu. Evo gledajte na primjer rukomet. Kod nas svatko zna sve o rukometu. Pljuje se po izborniku, pametuje se o svemu, a realno nitko ne zna ni pravila. Toga će uvijek biti, jer futsal je sve popularniji. Kritike na račun Mate Stankovića i njegovog stila igre su učestale zadnjih 7 godina. Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Netko misli da treba igrati ovaj ili onaj, sa više ili manje igrača. Da dođe ne znam koji izbornik uvijek će biti kritike. To je standardno u Hrvatskoj. Ja mogu shvatiti da netko misli da trebamo igrati sa 10 igrača, da treba igrati ovaj ili onaj. Netko ima viziju da se igra sa 6-7 igrača, a netko da se igra s 10 igrača. To je ok i pitanje je što bi bilo bolje. Smetaju me samo neutemeljene kritike i gluposti koje se pišu. Ne bih se previše osvrtao na to. Mi znamo što nam je raditi i vidjet ćemo u narednih 40 minuta što će biti. Nadam se pobjedi i zaista bi mi bi teško palo da ne uspijemo to ostvariti. U sportu je danas sve moguće, na papiru smo puno bolji i svatko misli da trebamo proći, no ovih 2:2 govori da nam sigurno neće biti lako. 

 

Jerko Šimac
Jerko Šimachttps://www.crofutsal.com
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave