Fabet kladionica

Mato Stanković i Ivo Jukić za CROfutsal nakon Portugala!

Nakon teškog poraza u prvom prijateljskom ogledu s reprezentacijom Portugala (5:0), izjave za CROfutsal su dali izbornik naše reprezentacije Mato Stanković, te kapetan Ivo Jukić.

Mato Stanković: “Rezultat sam po sebi puno govori. Međutim, u prvih 7-8 minuta bila je to izjednačena utakmica, gdje smo imali izlaske Matoševića i Grcića 1 na 1 s njihovim vratarom. Prva naša veća izmjena igrača značila je i pad igre, te dva brza gola. Tu se praktički utakmica prelomila, gdje se opet pokazao problem širine našeg igračkog kadra, premda je i većina naših nositelja igre odigrala daleko ispod svojih mogućnosti. Međutim na stranu sve, ono što je odigrao Ricardinho spada u domenu “vjerovali ili ne”! Možete slobodno napisati “Ricardinho – Hrvatska = 5:0!” Mi smo tome puno doprinjeli igrom bez kontakta i prekršaja. Oni su bili puno brži, agresivniji, s puno kretnji bez lopte, a mi jednostavno nismo bili pravi, ni ja ni igrači! Ne bih htio tražiti opravdanja jer su objektivno bolja ekipa, ali nismo kalkulirali, te su svi igrači dobili priliku, čemu i služe ovakve utakmice. Glavni cilj je pokušati u iduća 4 okupljanja proširiti igrački kadar, a ovakve utakmice su pravi test. Meni je žao što smo padali na osnovama futsala: preuzimanju, dupliranju, spuštanju dijagonala, obrambenoj rotaciji…ali smo ma koliko god to kontradiktorno zvučalo, puno dobili s ovom utakmicom!”

Ivo Jukić

Ivo Jukić: “Za većinu igrača ovo je bila prva utakmica sezone i jednostavno nismo imali odgovor na igru Portugala, a u trenutcima kada bi uspostavili ravnotežu Ricardinho je čudesnim potezima vraćao dominaciju na stranu Portugala. Danas će sigurno priliku dobiti drugi igrači s obe strane. Moramo zadržati koncentraciju u prekidima kao jučer, ali popraviti obranu u odnosu na jučer ako želimo pozitivan rezultat..

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

EURO 2023 | Španjolke treći put zaredom prvakinje!

Ovaj vikend održana je završnica Europskog prvenstva za žene. U mađarskom Debrecenu su u petak …

2.HMNL-Jug | Šibenik 1983 ostao u borbi za titulu prvaka!

Jučer su odigrane posljednje tri utakmice 20. kola 2.HMNL-Jug. Ombla je na svom terenu slavila …