1.5 C
New York
spot_img
spot_img

Mićo Martić je novi izbornik litvanske reprezentacije!

Objavljeno:

Nakon završetka suradnje s finskom reprezentacijom i zasluženog odmora, nakon godinu na veliku scenu vraća se stručnjak svog zanata Mićo Martić. Sreću će okušati na istočnoj obali Baltičkog mora gdje će sjesti na izborničku stolicu litvanske reprezentacije gdje će također obnašati dužnosti tehničkog direktora.

 

Mićo Martić je proslavljeni trener čije je iskustvo oplemenjeno vođenjem hrvatske i finske reprezentacije uz nekoliko odličnih klupskih angažmana. Njegov napredak i rast momčadi koju vodi je neminovan, te time se može zaključiti kako je litvanski savez donio odličnu odluku. Na klupi će zamijeniti Dentinha koji nije ostavio nekakav značajan otisak u reprezentaciji. U iščekivanju nadolazećeg Svjetskog prvenstva 2024. godine, od novog izbornika očekuje se veći uspjesi s obzirom da je jedini nastup Litve na svjetskom prvenstvu bio 2020. godine kao domaćina, gdje su ih protivnici u tri utakmice “pregazili” kao plitak potok. Jamstvo koje Mićo sa sobom nosi je povijesni uspjeh finske reprezentacije plasmanom u četvrtfinale koje je ostvario na prošlogodišnjem europskom prvenstvu u Nizozemskoj.

“Naravno da će mi to biti izazov, u Finskoj sam tijekom devet godina intenzivnog rada uspio napraviti neke dobre stvari, pa i rezultatske. Ovo je veliki izazov za mene, jer ovdje, kao i u Finskoj i u drugim zemljama, želim raditi dobre stvari. Bit će zanimljivo vidjeti što mogu učiniti. U Hrvatskoj sam radio pet godina, tamo se posao jako razlikovao od pozornice u Finskoj. Shvatio sam da jedna osoba ne može sve sama. Samo puno strastvenih ljudi, kao što su treneri, savez, svi koji će raditi na unapređenju ovog sporta, može postići dobre rezultate, jedan čovjek neće uspjeti. Želim uključiti igrače, trenere, klubove, ako svi malo više pridodaju svom radu – možemo očekivati ​​dobre rezultate vrlo brzo.” – rekao je 58-godišnji Mićo u najavi novih izazova.

Za velike stvari litvanci će morati biti strpljivi jer njihov put na svjetsko prvenstvo završio je u kvalifikacijama. “Mićina dinastija” ima vremena za obnovu i uspostavljanje temelja njegove filozofije u kojoj igrači smiju i trebaju sanjati uspjeh te koja iza sebe ima dovoljno kredita i iskustva za ostvarivanje još jednog novog povijesnog uspjeha u njegovoj biografiji.

Luka Muženjak
Luka Muženjak
Student na Sveučilištu Sjever, rođen na Novu godinu i novinar CROfutsal magazina od veljače 2023. Nogometni fanatik, lovac ispod žita i "savršeni" marginalac.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave