SLUŽBENO: Na završnim turnirima mladeži po 9 momčadi!

Nakon što je na ovotjednoj sjednici Komisije za mali nogomet donesena odluka kako će na završnim turnirima mladeži nastupiti po dvije momčadi iz svake regije, čime bi regija “Jug” izgubila po jednog predstavnika, jučer je ipak došlo do obrata. Naime, došlo je do velikog nezadovoljstva na jugu, gdje se u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji igraju utakmice za 3.mjesto koje donose plasman na završnicu prvenstva Hrvatske. Kadeti Olmissuma su u dvoboju protiv Novog Vremena Apfel osvojili 3.mjesto, te se omiški klub ujedno i kandidirao za domaćinstvo završnog turnira. Spomenimo i kako je naslov u kadetskoj konkurenciji osvojio Vrgorac koji je u finalu bio bolji od Splita. S druge strane, u juniorskoj konkurneciji u finalu će snage odmjeriti Heroji 2007 i Vrgorac, dok se u dvoboju za 3.mjesto sastaju Split i Konoba Tomić.
Nakon intervencije povjerenika za natjecanje regije “Jug” Miroslava Dugeča, te našeg pisanja o kontradiktornostima u Pravilniku za natjecanje mladeži, jučer je ipak doneseno “Solomunsko rješenje”. Regija “Jug” ipak će na završnim turnirima sudjelovati s 3 predstavnika, čime će broj sudionika na oba završna turnira biti 9. Time dolazi i do izmjena sustava natjecanja. Devet klubova rasporedit će se u 3 grupe, iz kojih će najbolji izboriti plasman u polufinale, a polufinale će osigurati i najbolja drugoplasirana reprezentacija.
Odluka je ova koja u konačnici sve zadovoljava, no ostaje dojam aljkavosti ljudi koji vode naš futsal, jer s pravovremenom objavom i nedvosmislenim člancima Pravilnika izbjegle bi se burne reakcije i izrazi nezadovoljstva.
Spomenimo na koncu i kako su poznati termini završnih turnira za mladež. Kadeti će igrati od 6. do 8.travnja, dok je završni turnir juniora od 23. do 25.travnja.

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

IZ SVIJETA | Marinović i J.Suton strijelci u pobjedama svojih momčadi

Hrvatski reprezentativci i ovog su vikenda odigrali zapažene uloge u novim pobjedama svojih momčadi. Dario …

Antun Bačić u radijskoj emisiji CROfutsala!

Sutras početkom u 19:00 sati na frekvencijama MEGAMIX RADIA HVAR emitirat će se još jedna …