Nikola Jelić sudi na Svjetskom prvenstvu u Litvi!

Hrvatska futsalska reprezentacija neće sudjelovati na smotri najboljih svjetskih reprezentacija koja će se od 12. rujna do 3. listopada održati u Litvi, no Hrvatska će ipak imati svog predstavnika na Svjetskom prvenstvu. Hrvatski sudac Nikola Jelić jedan je od 38 arbitara koji će “dijeliti pravdu” na Svjetskom prvenstvu. Jelić je uvršten na popis 10 najboljih europskih sudaca koji će kao predstavnici UEFA-e suditi u Litvi. Uz Jelića na popisu europskih sudaca su Ondřej Černý (CZE), Juan José Cordero Gallardo (ESP), Eduardo José Fernandes Coelho (POR), Gábor Kovács (HUN), Alejandro Martínez Flores (ESP), Daniel Matkovic (SUI), Cédric Pelissier (FRA), Chiara Perona (ITA) i Irina Velikanova (RUS).
Veliko je ovo priznanje za Nikolu Jelića, kao i za cijelu sudačku organizaciju HNS-a. Podsjetimo, Jelić je ove godine u Zadru sudio finalni susret UEFA Futsal Lige prvaka, što mu je drugi put u nizu da je sudio odlučujući susret za prvaka Europe. Uz to, Jelić je prošle godine po drugi put proglašen najboljim sucem svijeta prema izboru uglednog portala Futsal Planet. Jelić će tako biti peti hrvatski sudac na smotri najboljih svjetskih reprezentacija. Podsjetimo, na Svjetskim prvenstvima od hrvatskih sudaca do sada su sudili Ivan Novak, Edi Šunjić, Danijel Janošević i Saša Tomić.
Čestitamo Nikoli Jeliću na ovom velikom priznanju, te mu želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku sudačke karijere.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Splitsko-dalmatinska županijska liga | Odigrani susreti 1. kola

Odigrani su susreti 1. kola Splitsko-dalmatinske županijske lige! Najuvjerljiviju pobjedu ostvario je Trilj protiv momčadi …

2.HMNL-zapad | Otočac uvjerljiv protiv Bjelovara, prva pobjeda UspinjačeGimke

Jučer su odigrana 3 susreta 3. kola 2.HMNL-zapad. Otočac je protiv Bjelovara ostvario uvjerljivu pobjedu, …