Fabet kladionica

Održan seminar futsal sudaca | Vedran Babić novi međunarodni sudac

Odlukom Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a od 22. do 23.01. u Varaždinu je održan 19.seminar liste futsal sudaca 1. i 2. HMNL! Seminarom je predsjedao Dušan Kukić, predsjednik Komisije nogometnih sudaca IO HNS-a, te Ivan Košutić, tajnik Komisije nogometnih sudaca IO HNS-a. Uz njih seminar su vodili članovi Komisije za futsal seminar; predsjednik podkomisije za mali nogomet i povjerenik za suđenje 1.HMNL Ivan Novak, te njegovi suradnici Mateo Beusan, Edi Šunjić, Marijan Dobrović, Milan Berger i Darko Štimac.
suci hns
Seminar je održan kao priprema sudaca za proljetni dio tekuće sezone. Suci su imali teoretsku provjeru poznavanja pravila i tjelesnu futsal provjeru. Pozivu se odazvao 61 sudac i svi su uspješno savladali testove. Na kraju seminara članovi Komisije za futsal seminar uručili su FIFA značke međunarodnim sucima za 2016.godinu, a to su: Saša Tomić, Nikola Jelić, Andrej Topić i Vedran Babić. Na našim stranicama pisali smo o završenoj međunarodnoj sudačkoj karijeri Danijela Janoševića, a od ove godine Vedran Babić je novi međunarodni sudac. Dva suca su se oprostila od aktivnog suđenja; Ivica Blažević i Marinko Ćosić, te su im se članovi Komisije za futsal seminar zahvalili na svemu što su učinili za futsal proteklih godina. Seminar se ovaj put održao čak mjesec dana prije nastavka natjecateljske sezone, a razlog tome je skori početak Futsal Eura u Srbiji na kojem će Hrvatska osim nacionalne vrste imati svoje predstavnike i među službenim osobama. Saša Tomić jedan je od 16 sudaca, dok će Ivan Novak biti jedan od kontrolora suđenja na EURO-u. Ovim putem im uredništvo CROfutsal portala želi puno sreće i uspjeha u daljnjem radu!

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Liga za popunu 1.HMNL | Raspored i delegiranje 6. kola

Pred nama je završni čin Lige za popunu 1.HMNL. U nedjelju su na rasporedu susreti …

Kvalifikacije za 2.HMNL-jug | Porto Tolero na korak do povratka u 2.HMNL-jug

Nakon što su u prva četiri kola kvalifikacija za popunu 2.HMNL-jug slavili domaćini, jučer je …