Poznate jakosne skupine ždrijeba Elitne runde Lige prvaka!

Poznate su jakosne skupine za ždrijeb Elitne runde UEFA Futsal Lige prvaka! u prvoj jakosnoj skupini nalaze se momčadi koje su osvojile 1.mjesto “PUT A” skupina Glavne runde natjecanja. To su Benfica, Movistar Inter, Ugra Yugorsk i Kairat Almaty. U drugoj jakosnoj skupini su momčadi koje su u tim istim grupama osvojile 2.mjesto (Barcelona, Era-Pack Chrudim, Dobovec i Sporting Lisabon), dok treću i četvrtu jakosnu skupinu objedinjuju momčadi koje su “PUT A” okončale na 3.mjestu (Halle-Gooik, Ekonomac, Sibiryak, LSM Lida), te momčadi koje su slavile u “PUT B” skupinama, gdje se nalazi i hrvatski prvak (A&S Pescara Futsal, Novo Vrijeme, Record Bielsko-Biała, Vytis).

1 2 3
SL Benfica
Movistar Inter FS
Ugra Yugorsk
Kairat Almaty
FC Barcelona
FK Era-Pack Chrudim
KMN Dobovec
Sporting Clube de Portugal
FP Halle-Gooik
KMF Ekonomac Kragujevac
Sibiryak
LSM Lida
A&S Futsal Pescara
NOVO VRIJEME
Record Bielsko-Biała
Vytis

Ždrijeb skupina održat će se u petak 12.listopada u sjedištu UEFA-e u Nyonu s početkom u 14:00 sati. Momčadi koje su u “PUT A” igrale u istoj skupini sada ne mogu igrati u istoj skupini. Tako primjerice češki Chrudim i branitelj naslova Movistar Inter ne mogu igrati u istoj skupini, kao ni Barcelona i Benfica.
Ovo je faza natjecanja gdje više nema laganih protivnika. No ipak, sigurno je da u jakosnim skupinama postoje suparnici koji su poželjni, te oni manje poželjni. U prvoj jakosnoj skupini su mahom europski velikani, no ruska Ugra Yugorsk nam se u ovom trenutku doima kao “najmanje zlo”. U drugoj jakosnoj skupini je jasno da su češki Chrudim i slovenski Dobovec nešto slabiji od Barcelone i Sportinga koji su poslijednjih godina igrali završne turnire UEFA Futsal Cupa. U poslijednjoj jakosnoj skupini zasigurno bi bilo dobro izbjeći talijanskog prvaka, a poljski Record i bjeloruska Lida nam se doimaju kao najpoželjniji suparnici.
No ipak, valja naglasiti kako Novo Vrijeme u ovu fazu natjecanja ulazi bez rezultatskog imperativa, te da su igrači poželjeli ogledati se i s nekim od najjačih europskih momčadi. Skupina s Movistar Interom, portugalskim Sportingom i talijanskim A&S Pescara u tom bi slučaju zasigurno bila “skupina smrti”…

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-jug | MNK Knin objavio snimku klupske himne

U vrijeme kada je silom prilika natjecanje 2.HMNL-jug obustavljeno, zanimljiva vijest dolazi nam iz Knina. …

1. HMNL | AFCU se pobjedom maknuo sa zadnjeg mjesta!

U dvoboju 7. kola 1. HMNL koji ste mogli pogledati i na TV ekranima vidjeli …