FOTO: Drago Sopta/HNS

Poznate jakosne skupine ždrijeba Elitne runde kvalifikacija za SP!

Poznate su jakosne skupine ždrijeba Elitne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo! Ždrijeb će se održati 7.studenog s početkom u 14:15 sati u sjedištu UEFA-e u švicarskom Nyonu, uz izravan prijenos na Youtube-kanalu UEFA-e. U ždrijeb ulazi ukupno 16 reprezentacija, koje će biti podijeljene u 4 skupine, te će pobjednik svake skupine osigurati izravan plasman na Svjetsko prvenstvo. Četiri drugoplairane reprezentacije će pak kroz dodatne kvalifikacije odlučivati o poslijednja dva europska predstavnika na smotri najboljih svjetskih reprezentacija. Natjecanje u Elitnoj rundi zakazano je od 28.siječnja do 2.veljače, dok su dodatne kvalifikacije na rasporedu 9. i 12.travnja.

Četiri reprezentacije pobjednice skupina Glavne runde s najboljim UEFA-koeficijentom (Kazahstan, Portugal, Rusija, Španjolska) čine prvu jakosnu skupinu, dok drugu jakosnu skupinu čine preostale četiri reprezentacije pobjednice skupina Glavne runde (Azerbajdžan, Italija, Slovenija, Srbija). Preostale reprezentacije čine treću jakosnu skupinu (HRVATSKA, Bjelorusija, Češka, Finska, Francuska, Rumunjska, Slovačka, Ukrajina).

Hrvatska se i ovoga puta kandidirala za domaćinstvo turnira, no u ovoj fazi natjecanja više ne odlučuje UEFA o domaćinstvu, već će se domaćini turnira određivati ždrijebom. Uz Hrvatsku, za domaćinstvo turnira prijavili su se Češka, Ukrajina, Srbija, Portugal, Rusija i Španjolska.

Ždrijeb će započeti izvlačenjem četiri reprezentacije domaćina, te će reprezentacije koje ne budu izvučene kao domaćini biti pridružene preostalim “kuglicama” u svojim jakosnim skupinama. Isti sistem izvlačenja skupina mogli smo gledati ne tako davno u ždrijebu skupina Elitne runde UEFA Futsal Lige prvaka. Vrijedi napomenuti kako odlukom Izvršnog odbora UEFA-e Rusija i Ukrajina ne mogu igrati u istoj skupini.

U nastavku Vam donosimo pregled jakosnih skupina, a zvjezdicom(*) su označeni potencijalni domaćini.

1 2 3/4 3/4
Portugal*
Rusija*
Španjolska*
Kazahstan
Srbija*
Azerbajdžan
Italija
Slovenija
Hrvatska*
Ukrajina*
Češka*
Francuska
Rumunjska
Slovačka
Finska
Bjelorusija

 

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Vrgorac domaćin neslužbenog Superkupa!

S obzirom na to da je Olmissum prošle sezone osvojio i kup i prvenstvo, ove …

FIFA WC 2021. | Poznati svi sudionici osmine finala!

Okončano je natjecanje po skupinama na Svjetskom prvenstvu, te su poznati svi sudionici osmine finala! …