Reprezentativci složni: “Zadovoljni smo ždrijebom, no nema lakih suparnika!”

Nakon što smo doznali suparnike Hrvatske u Elitnoj rundi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, kontaktirali smo izbornika Stankovića i neke od naših reprezentativaca za komentar ždrijeba, a njihova razmišljanja Vam prenosimo u nastavku.

Mato Stanković: “Dobili smo grupu gdje se možemo potući za 1.mjesto, i to je ključ cijele priče. Mnogi me prijatelji zovu i govore kako je ždrijeb odličan i slično. Realno smo prošli dobro. Jednako tako, realno je da kada uđete među 16 u Europi, onda više nema loših ekipa. Već smo se dovoljno opekli podcjenjujući puno lošije reprezentacije od ovih izvučenih. Istina je da smo izbjegli Španjolce i Portugalce, da smo dobili domaćinstvo i da u slučaju križanja nije najteža opcija. Rusi su svakako prvi favoriti, Azerbajdžan drugi, mi treći, a Slovaci četvrti. Međutim, ova nam grupa daje mogućnost da se ako budemo pravi možemo potući za 1.mjesto, a ako budemo nerealni i bahati možemo biti i četvrti.”

Tihomir Novak: “Mislim da u ovoj fazi natjecanja stvarno nema lakih protivnika. Nitko ovdje nije slučajno, no moram reći da sam zadovoljan ždrijebom. Igramo doma, imamo prolaznu grupu i vjerujem da ćemo naći svoje mjesto među prve dvije ekipe. Nadam se da će se ponoviti situacija iz Dubrovnika, kada smo u zadnjem kolu odlučivali o prvom mjestu protiv Rusije…”

Žarko Luketin: “Mislim da smo izvukli dosta dobru skupinu, te smatram kako trebamo napraviti sve kako bismo bili u najmanju ruku drugi. Bilo bi dobro kada bismo kao u Dubrovniku poslijednjeg dana protiv Rusije odlučivali o izravnom plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Naravno, u jednoj je utakmici sve moguće, te vjerujem kako na domaćem parketu uz podršku s tribina možemo i Rusiju pobijediti. U slučaju da završimo kao drugi, otvorila nam se dobra situacija gdje će Slovenci vjerovatno biti ti protiv kojih ćemo igrati. Vjerujem da smo bolja ekipa od Slovenije i da smo u stanju to pokazati i na terenu, te da ćemo nakon dugo godina ova generacija izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo, što će nam zasigurno biti dobar poticaj i za nadolazeće Europsko prvenstvo.”

Luka Suton: “Ždrijebom sam relativno zadovoljan. Najvažnija stvar je da smo domaćini i da smo izbjegli Španjolsku. Već smo dokazali da protiv Rusije možemo igrati, Azerbajdžan nije što je nekada bio, a od Slovačke smo vjerovatno kvalitetniji. Vjerujem da se možemo boriti za 2.mjesto, a u najboljem slučaju i za prvo mjesto i izravan plasman na Svjetsko prvenstvo.”

Franco Jelovčić: “Izuzetno sam zadovoljan što smo domaćini i mislim da ćemo u bilokojem dijelu Hrvatske imati dobru podršku. Što se suparnika tiče, u ovoj fazi natjecanja više nema lakih protivnika, no mislim da možemo biti zadovoljni ždrijebom. S Rusima smo nedavno igrali i vidjeli smo da možemo protiv njih. Slovačku također vrlo dobro poznajemo i mislim da smo kvalitetnija ekipa, što moramo potvrditi na parketu. Azerbajdžan je velik upitnik svima nama jer nikada ne znate u kakvom će sastavu doći. Mogu sutra kupiti 2-3 Brazilca i doći u jačem sastavu… U konačnici sam jako zadovoljan ždrijebom i s nestrpljenjem čekam na slijedeće reprezentativno okupljanje i kvalifikacije.”

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-istok | Pobjede domaćina u prvim susretima 14. kola

Jučer su odigrana prva tri susreta 14. kola 2.HMNL-istok u kojima su maksimalan bodovni učinak …

2.HMNL-jug | Odigrani susreti 11. kola, domaćini dominantni

Jučer su odigrani susreti 11. kola 2.HMNL-jug koji su protekli u znaku domaćina. Naime, svi …