Fabet kladionica

Reprezentativna okupljanja u siječnju!

Početkom siječnja UEFA-in je termin reprezentativnih okupljanja, a brojne europske reprezentacije iskoristiti će ovaj termin kao pripremu za nadolazeće kvalifikacije za EURO, koje su na rasporedu u ožujku.
Hrvatska će reprezentacija ugostiti Iran, aktualnog doprvaka Azije, no prema FIFA-rankingu najjaču azijsku reprezentaciju. Dvoboju Hrvatske i Irana posvetit ćemo posebnu pažnju, no u nastavku Vam donosimo brojne druge međunarodne prijateljske susrete koji su na rasporedu u siječnju:

Poljska, Estonija, Makedonija i Moldavija sudionici su međunardonog turnira u Poljskoj (Tychy). Turnir započinje 04.01, a suparnici će međusobno odigrati susrete po principu mini-lige nakon čega ćemo 07.01 doznati konačnog pobjednika.
Dana 05.01 na rasporedu je nekoliko zanimljivih susreta. Španjolska će odigrati prvi od 2 dvoboja s Ukrajinom, a istog će dana prijateljske dvoboje odigrati i susjedne nam države. Slovenija gostuje kod Norveške, a Srbija u Nizozemskoj! Dan kasnije u Španjolskoj, Norveškoj i Nizozemskoj će se odigrati uzvratni susreti, a Francuska će odigrati prvi susret s Finskom našeg Miće Martića.
Dvoboj koji će u stožeru naše reprezentacije pratiti s posebnim zanimanjem je onaj između Švedske i Turske! Švedski Malmö ugostit će 2 dvoboja ovih reprezentacija, a za nas je to zanimljiv susret jer Turska je skorašnji naš protivnik u kvalifikacijama za EURO, dok bi to isto mogla postati i Švedska ukoliko pobjedi u preliminarnoj kvalifikacijskoj skupini.
Dvoboj Italije i Češke je uz onaj Španjolske i Ukrajine najjači dvoboj ovog UEFA-inog termina. Riječ je o dvije reprezentacije iz prve jakosne skupine nadolazećih kvalifikacija, koje će u Bariju odigrati 2 dvoboja. Prijateljske dvoboje zaključuju Švicarska i Ujednijeni Arapski Emirati koji će u Bernu odigrati 2 prijateljska dvoboja.
Već 14.01 na rasporedu su nova reprezentativna okupljanja kada je na rasporedu preliminarna runda kvalifikacija za EURO: U Hrvatskoj će se sa zanimanjem pratiti rasplet GRUPE F, gdje će Izrael, Armenija, Škotska i domaćin Švedska odlučivati o putniku u Dubrovnik. Hrvatska, Slovačka i Turska saznat će poslijednjeg sudionika kvalifikacijske skupine za odlazak na EURO!

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

U Zagrebu pada odluka o posljednjem “putniku” u elitno društvo!

U sklopu posljednjeg kola Lige za popunu 1.HMNL očekuje nas i krajnja odluka tko će …

Matija Đuvlat i Ivan Pavlić najavili zagrebačke okršaje s Olmissumom!

S obzirom da su Zadrani jučerašnjim trijumfom nad Cibonom zavili Draženov dom u crno, danas …