24.3 C
New York
spot_img
spot_img

Sofascore i CROfutsal zajedno u novu futsal sezonu!

Objavljeno:

Sa zadovoljstvom objavljujemo kako ćemo u novoj futsal sezoni početi suradnju sa Sofascore aplikacijom, hrvatskim proizvodom te najpopularnijom sportskom aplikacijom u svijetu i vjerojatno najopsežnijim dostupnim izvorom za sportske statistike uopće. Aplikacija broji 25 milijuna mjesečno aktivnih korisnika, a nedavno je dosegnula 50 milijuna preuzimanja samo na Android platformi. Dostupna je za Android i iOS uređaje te ima i svoju web stranicu.

Sofascore je aplikacija za praćenje sportske statistike i rezultata. Aplikaciju posjeduje i razvija tvrtka SofaIT iz Zagreba. U 2020. godini aplikacija je imala 20 milijuna mjesečno aktivnih korisnika što znači kako joj je broj aktivnih korisnika u tri godine porastao za 25%. Pokriva 24 različita sporta i par desetaka tisuća različitih liga i turnira te je dostupan na više od 40 različitih jezika.

Products & employees

FOTO: Sofascore

Osnivači aplikacije su Ivan Bešlić i Zlatko Hrkać, koji su prethodno radili na drugim internetskim projektima u doba “blogova i foruma”. Aplikaciju za prikupljanje sportskih rezultata pokrenuli su 2010. godine. Nakon što su primijetili veliki promet na njihovoj stranici, Google ih je 2011. pozvao u Dublin. Te su godine osnovali mali ured za programere. 2012. godine, neposredno prije UEFA Eura 2012., promijenili su ime aplikacije u Sofascore kako bi razvili brend. Razvili su sustav procjene performansi sportaša koji ih je razlikovao od drugih sličnih postojećih aplikacija i dao im prednost na tržištu. Sustav također omogućuje praćenje i procjenu mladih igrača iz nižih liga, koji inače ne bi dobili pozornost.

FOTO: Sofascore

Većina korisnika je iz nogometnih zemalja poput Njemačke, Italije, Francuske i Ujedinjenog Kraljevstva. Aplikacija se često koristi i u Južnoj Americi i Africi. U Africi je dostupna posebna verzija aplikacije za slabu internetsku vezu. Od 2023. godine Luka Modrić, kapetan hrvatske reprezentacije i legenda hrvatskog i svjetskog nogometa, je ambasador Sofascorea.

FOTO: Sofascore

Sofascore i CROfutsal počinju svoju suradnju s U19 Futsal Europskim prvenstvom te ćemo ekipi iz Sofascorea pomoći sa sadržajem: popisima igrača, događajima s utakmica i svim ostalim sadržajem kojeg možete pronaći na njihovoj aplikaciji, dok će svi korisnici aplikacije izravno u njihovoj aplikaciji moći pristupiti dijelu sadržaja s našeg portala. U19 Futsal Europsko prvenstvo ćete osim na našem portalu tako moći pratiti i u njihovoj aplikaciji te Vas pozivamo da pogledate OVDJE što smo Vam sve dosad pripremili. Napominjemo kako još sve nije u potpunosti spremno, ali će biti do početka prvenstva.

Sljedeće što ćete uz suradnju CROfutsala i Sofascorea moći pratiti je Superkup, a više o Superkupu možete pogledati OVDJE. Uz Superkup su dobrim dijelom spremne i HMNL te 1. HMNL. Pripreme za 2. HMNL – Istok, 2. HMNL – Centar i 2. HMNL – Zapad su na samom početku te ćete nakon što saznamo rasporede trećeg ranga hrvatskog futsala u aplikaciji imati najnovije podatke i za ove tri lige. Na sva natjecanja, klubove i utakmice se možete pretplatiti/subscribeati tako da ćete dobivati ažurne informacije. Kako na portalu tako i u Sofascore aplikaciji planiramo još dosta toga, a kako bismo sve uspješno odradili potrebni su nam ljudi tako da za kraj još jednom ponavljamo naš poziv da nam se pridružite, a više o tome kako nam se možete pridružiti možete pročitati OVDJE.

Marin Kraljević
Marin Kraljevićhttps://www.crofutsal.com
Marin Kraljević je novinar i voditelj marketinga na CROfutsal portalu. 33-godišnji magistar komunikacijske i informacijske tehnologije radi na portalu od lipnja 2020. godine.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave