Fabet kladionica

SP 2021 | Predstavljena službena maskota!

Naša U19 reprezentacija je prošle godine u Latviji osvojila povijesno europsko srebro. Sljedeće godine se u Latviji susjednoj zemlji, Litvi održava Svjetsko prvenstvo za seniore na kojem će, nadamo se svi, biti i naša reprezentacija. Ostala je još jedna prepreka koju će, vjerujemo, naši reprezentativci svladati. Ususret tom najvećem futsal natjecanju danas je predstavljena i službena maskota, Ivartito.

 

 

Ivartito je dobio ime od riječi “įvartis” koja u prijevodu na hrvatski znači “gol”. Maskota je roda, ptica koja je nacionalni simbol Litve od 1973. godine i simbol je ekološke raznolikosti i prirodnih ljepota zemlje. Vjeruje se i kako donose sreću i sklad. U videu objavljenom na službenom YouTube kanalu FIFATV-a vidimo Ivartita kako pleše u tri grada domaćina SP-a: Vilniusu, Klaipedi i Kaunasu, zaustavljajući se u dvorcu Gediminas, slikovitoj plaži na Baltičkom moru i otoku Nemunasu, u srcu Kaunasa.

Svjetsko prvenstvo će se održati od 12. rujna do 3. listopada sljedeće godine.

O nama Marin Kraljević

avatar
Marin Kraljević je novinar i voditelj marketinga na CROfutsal portalu. 31-godišnji magistar komunikacijske i informacijske tehnologije radi na portalu od lipnja 2020. godine.

Moglo bi vas zanimati

Saša Subotić novi je trener Vrgorca!

Nakon što smo prije tri dana objavili odlazak Krešimira Ćubelića s klupe Vrgorca, danas su …

Ivo Jukić: “Glavni i jedini plan je zadržati postojeću momčad.”

Nakon završene sezone na futsal terenima u svim rangovima HMNL-a trenutno traje ljetna pauza. Neki …