Fabet kladionica

SP – GLAVNA RUNDA | Hrvatska u prvoj jakosnoj skupini!

Idući četvrtak nas uz ždrijeb skupina Preliminarne i Glavne runde UEFA Futsal Lige Prvaka, o čemu smo Vam pisali sinoć, očekuje i ždrijeb skupina Glavne runde kvalifikacija za FIFA Svjetsko prvenstvo. Ždrijeb će početi sat ranije, odnosno u 13:30 te će se također održati u Nyonu. Naša reprezentacija se nalazi u prvoj jakosnoj skupini, a Glavna runda će imati 12 skupina po tri reprezentacije. Igrat će se dvokružni sustav natjecanja, odnosno doma i u gostima. Pobjednici skupina i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije će se kvalificirati u Elitnu rundu. Ostalih osam drugoplasiranih reprezentacija će igrati dodatne kvalifikacije.

23 reprezentacije s najboljim koeficijentom zaključno sa studenim 2021. godine počinju natjecanje u glavnoj rundi, a to su: Španjolska, Portugal (aktualni prvak), Kazahstan, Hrvatska, Srbija, Azerbajdžan, Italija, Češka Republika, Ukrajina, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Poljska, Finska, Rumunjska, Slovačka, Gruzija, Bjelorusija, Nizozemska, Mađarska, Francuska, Belgija, Latvija i Sjeverna Makedonija. Treba spomenuti i kako je Rusija iz već poznatih razloga suspendirana iz ovog natjecanja. Preostalih 13 mjesta je popunjeno s po dvije reprezentacije iz šest skupina Preliminarne runde te najbolja trećeplasirana reprezentacija: Armenija, Austrija, Cipar, Danska, Njemačka, Grčka, Izrael, Kosovo, Litva, Moldavija, Crna Gora, Norveška i Švedska.

36 timova je podijeljeno u tri bubnja na temelju njihove pozicije na FIFA-inoj ljestvici. Tako ćemo imati 12 skupina s po jednim timom iz svakog bubnja. Na temelju odluke Izvršnog odbora UEFA-e u istoj skupini ne mogu biti Armenija i Azerbajdžan, Bjelorusija i Ukrajina, Kosovo i Bosna i Hercegovina te Kosovo i Srbija.

JAKOSNE SKUPINE:

1: Portugal (branitelji naslova), Španjolska, Kazahstan, HRVATSKA, Srbija, Azerbajdžan, Ukrajina, Italija, Češka Republika, Gruzija, Finska, Slovačka

2: Slovenija, Bosna i Hercegovina, Poljska, Rumunjska, Nizozemska, Bjelorusija, Mađarska, Francuska, Belgija, Latvija, Sjeverna Makedonija, Moldavija

3: Crna Gora, Kosovo, Norveška, Danska, Švedska, Armenija, Njemačka, Grčka, Izrael, Cipar, Litva, Austrija

RASPORED UTAKMICA SKUPINA:

  • 1. kolo: 12. – 21. rujna 2022.
  • 2. kolo: 3. – 12. listopada 2022.
  • 3. kolo: 6. – 9. studenog 2022.
  • 4. kolo: 27. veljače – 8. ožujka 2023.

PUT DO FINALA:

  • Izvlačenje parova dodatnih kvalifikacija za Elitnu rundu: 10. ožujka 2023. u Nyonu
  • Dodatne kvalifikacije za Elitnu rundu: 10. – 19. travnja 2023.
  • Izvlačenje skupina Elitne runde: 5. srpnja 2023.
  • Elitna runda: runda treba završiti do 20. prosinca 2023.
  • Ždrijeb za dodatne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo: 25. siječnja 2024. u Nyonu
  • Dodatne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo: 8. – 17. travnja 2024.

O nama Marin Kraljević

avatar
Marin Kraljević je novinar i voditelj marketinga na CROfutsal portalu. 31-godišnji magistar komunikacijske i informacijske tehnologije radi na portalu od lipnja 2020. godine.

Moglo bi vas zanimati

Danijel Dekanić ponovno u dresu Futsal Dinama!

Nakon Zvonimira Šućura i Kristijana Postružina, Futsal Dinamo je danas na svojim službenim stranicama predstavio …

David Barbarić novo je pojačanje MNK Novo Vrijeme!

Novo Vrijeme je danas predstavilo novo pojačanje za predstojeću sezonu. Riječ je o Davidu Barbariću, …