1.5 C
New York
spot_img
spot_img

Stanković: ”Ukrajina je slična Češkoj”

Objavljeno:

Osijek i Beli Manastir su domaćini Hrvatskoj futsal reprezentaciji u dva prijateljska susreta protiv Ukrajine. Bit će to još jedan praznik futsala u Slavoniji i Baranji i prilika ljubiteljima futsala da na djelu vide najbolje hrvatske malonogometaše.

mato_stankovic_osijek

Do početka prve utakmice na Europskom prvenstvu u Belgiji ima nešto manje od dva mjeseca. Hrvatska je u grupi sa Španjolskom i Češkom s kojom će se naša reprezentacija za prolaz dalje jer u susretu s aktualnim europskim prvacima Španjolcima, objektivno, nemamo baš puno šanse. Ukrajina je kako je to rekao izbornik Mato Stanković na presici u Gradskom vrtu slična Češkoj i stoga će dobro doći ova dva susreta.

”Ušli smo u završnu fazu za Europsko prvenstvo. Nažalost nije nam sve išlo kako smo planirali jer smo prije Ukrajine trebali odigrati utakmice u Italiji s njihovim najboljim klubom na kojima smo trebali isprobati i dati priliku nekolicini igrača. Zbog nevremena nismo to uspjeli napraviti i sad smo već u drugoj fazi u kojoj trebamo uigravati ekipu. Htjeli smo Ukrajinu u prvom redu zato što sam od mog dolaska na izborničko mjesto zahtijevao da igramo s boljim ekipama. U takvim utakmicama nemamo što izgubiti i svi od trenera pa do igrača mogu samo profitirati i puno naučit.  Ukrajina je sličan nivo Češkoj i zato je i izabrana. Probat ćemo u ovim utakmicama isprobat i dobit, te dodati još dva tri igrača standardnim šest-sedam igrača što je malo za tako dinamičan sport kao što je futsal.”

Trener osječkog kluba i pomoćnik izbornika Marin Smoje je pozvao sve navijače da napune dvoranu Gradski vrt i dođu gledati kvalitetni futsal:

”Izuzetno mi je drago što je vodstvo reprezentacije odlučilo doći u Osijeku i ovom prilikom bih pozvao sve ljubitelje sporta da dođu u ponedjeljak u dvoranu Gradski vrt gdje će sigurno vidjeti vrhunski futsal i vrhunsku sportskoj priredbi. Nadam se da ćemo pružiti gledateljima spektakl i siguran sam da će dvorana biti puna i da ćemo tako nastaviti s futsal euforijom koja vlada u Osijeku.”

I mi vjerujemo da će Slavonci i Baranjci iskoristiti priliku i da će u velikom broju dati podršku hrvatskim malonogometašima. Ulaznice po popularnim cijenama  od 20 i 10 kuna se mogu kupiti u pretprodaji u caffe baru Zrinjevac. Vrata dvorane Gradski vrt će se za gledatelje otvoriti već u 17,30 sati, a utakmica počinje u 19,00 sati.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave