18.5 C
New York
spot_img
spot_img

Stanković: “Naš je primarni cilj pobijediti Crnu goru i Belgiju!”

Objavljeno:

Uoči odlaska u Ukrajinu razgovarali smo s izbornikom Matom Stankovićem koji je za CROfutsal iznio svoja razmišljanja o odrađenim pripremama i predstojećim kvalifikacijama.

CROfutsal: Kako ste zadovoljni odrađenim pripremama i prikazanom igrom protiv Irana?

Mato Stanković: “Pripreme treba gledati dvojako. Prvi dio priprema smo bili osakaćeni i nismo mogli normalno trenirati. Imali smo 6 raspoloživih igrača; igrači Split Tommyja su bili ozljeđeni i nismo s njima htjeli riskirati, a Marinović i Jelavić su nam se tek kasnije priključili. Same utakmice protiv Irana su pokazale da smo moćna reprezentacija. Odigrali smo jako dobro, posebno prvu utakmicu. Mislim da su svi koji su bili u Župi dubrovačkoj mogli uživati u vrhunskom futsalu.”

CROfutsal: Što možemo očekivati u Ukrajini? Za očekivati je da u međusobnom dvoboju s Ukrajinom odlučujemo o izravnom plasmanu na EURO…

Mato Stanković: “Ne bih pričao o Ukrajini dok ne apsolviramo Crnu Goru i Belgiju. Ukrajina je favorit i bila bi to i da igramo u Hrvatskoj. Bolje su plasirani na svjetskoj rang-listi, igraju kod kuće, te su stalni sudionici svjetskih i europskih prvenstava. Svi pričaju o Ukrajini, a moja Ukrajina je Belgija. Riječ je o reprezentaciji koja svima može zadati problema. Prije mjesec dana su slavili protiv Mađarske i Slovačke, tako da ih treba shvatiti maksimalno ozbiljno. Ako pobjedimo Crnu Goru i Belgiju napravili smo velik posao, jer smo tada osigurali dodatne kvalifikacije. Naši ljudi vole letjeti visoko, no idemo prvo pobijediti Crnu Goru i Belgiju, pa ćemo dati sve od sebe i pokušati iznenaditi Ukrajinu.”

CROfutsal: No ipak, pozitivan niz u prijateljskim susretima zalog je za optimizam. Respektiramo Ukrajinu, no sigurno je da Ukrajina ima razloga respektirati Hrvatsku…

Mato Stanković: “Hrvatska je pokazala da se može nositi s Italijom, Španjolskom i Iranom, no isto tako se pokazalo da kada nismo pravi i podcjenimo protivnika da nam probleme može zadati Bjelorusija i neki slabiji suparnici. Idemo korak po korak. Nemojmo sebi postavljati nerealan imperativ pobjede protiv Ukrajine. Sigurno da ovaj niz u prijateljskim susretima ima svoju težinu i vrijedan je respekta. Sigurno je da možemo iznenaditi Ukrajinu i učinit ćemo sve da to učinimo, no naš je primarni cilj pobijediti Crnu Goru i Belgiju.”

Jerko Šimac
Jerko Šimachttps://www.crofutsal.com
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave