24.7 C
New York
spot_img
spot_img

“Stručno oko” | Mladen Perica – Štrla

Objavljeno:

Stručnu analizu finalnih susreta nastavljamo s Mladenom Pericom-Šrlom, trenerom Murtera i bivšim izbornikom U-21 reprezentacije. Štrla je uživo u Zagrebu pratio 3.utakmicu finalne serije između Alumnusa i Novog Vremena, te za CROfutsal daje stručnu analizu susreta.

Mladen Perica Štrla

Na početku nam je Štrla dao opće mišljenje o utakmici

“Utakmica je bila odlična za gledanje iz neutralnog kuta. Bilo je jako zanimljivo i dosta se toga moglo vidjeti; od kartona, golova, pravih akcija, grubih prekršaja, do kontroverznih sudačkih odluka. Zaista se svega moglo vidjeti u utakmici u kojoj je bilo i dosta pogrešaka, što je plod agresivnog pristupa i jedne i druge momčadi.”

O tijeku utakmice Štrla je rekao slijedeće:

“Momčad Alumnusa je prvih 10 minuta igrala jako dobro. Njihov sistem igre je vidljiv i očit, ali je podložan jakom trošenju igrača, tako da sam se pitao da li će izdržati u tom ritmu jer se igra s dosta rotacije, naročito udvajanja s visokim presingom, gdje se dosta mijenja položaj u obrani i dosta se troše igrači. Drugih 10 minuta 1.poluvremena Makarani su “držali u konopcima” momčad Alumnusa, ali na njihovu žalost oni su svoje šanse promašivali, dok je momčad Alumnusa svoje šanse iskoristila i to je ta razlika na poluvremenu koje je završilo rezultatom 2:1! Gosti su pogodili vratnicu i gredu, nekoliko puta išli su sami na vratara, no nisu te šanse iskoristili što je rezultiralo zaostatkom 2:1! Mislim da je i konačan rezultat slijed toga što je Novo Vrijeme promašivalo svoje prilike, a Alumnus je zabijao. U drugom poluvremenu su gosti cijelo vrijeme pritiskali domaćina, ali se osjetilo kod njih lagani pad. Puno su se trošili proteklih mjeseci jer su uvijek u lovu na nešto. Najprije su lovili play-off, pa poziciju za doigravanje, i onda je došlo to doigravanje. Osjetilo se kod pojedinih igrača da nisu baš na najvišem nivou, a i dio njih je ozlijeđen, stoga je razumljiv velik broj grešaka. No mišljenja sam da je glavni problem kod Makarana problem realizacije, gdje u završnici nisu bili dovoljno koncentrirani. Makarani su visokim presingom nastojali poremetiti vrlo dobar protok lopte kod Alumnusa, i to im je vrlo dobro uspjevalo, no u završnici su iskazali već spomenutu nepreciznost.”

Još jednom se dosta govorilo o suđenju, a naš stručni komentator smiruje tenzije:

“Suci su pustili malo oštriju igru, te dolazimo do toga da ima nekoliko situacija gdje ni nakon pregleda snimke ne možemo ustanoviti da li je prekršaj ili ne, da li je situacija unutar kaznenog prostora ili ne… Nakon utakmice je tako bilo puno govora o suđenju, a nitko nije spominjao jadnog Bašića koji je zadobio dvostruki prijelom noge. Mi koji smo bili blizu smo odmah čuli lom i bilo je to zaista strašno za vidjeti. Puno se priča o sucima, i nakon proteklih utakmica, i nakon ove sad utakmice, a to nije dobro. Suci su u dosadašnjem tijeku griješili obostrano, te nisam stekao dojam da je bilo nekakve namjere. Mislim da se previše dižu tenzije… Osobno bih volio da se više priča o igri, o publici, gdje je bila jako dobro popunjena dvorana. “

No ipak, o odluci o ukidanju kazne za Modrušana i Martića rekao je slijedeće:

“To nije dobro! To je presedan, prvi put u povijesti da je tako napravljeno i mislim da će se posljedice toga još dugo osjećati. Moralno je ispravno, ali jako je diskutabilno o takvim odlukama pričati. Siguran sam da će se sad u budućnosti drugi pozivati na pregledavanje video-snimke i ispravnost odluke sudaca, tako da nisam siguran da je to baš dobra odluka bila.” 

Na koncu, kako Štrla vidi rasplet finala?

“Alumnus vodi 2:1 i ima uz rezultatsku i psihološku prednost. Kako smo mi s Alumnusom igrali u polufinalu, primjetio sam da su se jako digli u igri, te s pravom pretendiraju na osvajanje naslova. Momčad Novog Vremena se treba konsolidirati, proraditi na realizaciji, zaliječiti ozljede i dati sve od sebe. Ukoliko se uđe u 5.utakmicu, tu više nema favorita, nema domaćeg terena… Sve staje u poslijednjih 40 minuta i tada je zaista sve moguće! U svakom slučaju, gledamo zasita zanimljivo finale. Obe momčadi igraju visoki presing, jako agresivno i zaista je zanimljivo gledati.”

Jerko Šimac
Jerko Šimachttps://www.crofutsal.com
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave