Fabet kladionica
CROfutsal MNK Split Brodosplit Inženjering logo

Transferi | Split Tommy dovodi Marinovića!?

Malonogometna sezona je na samome kraju, a vrijeme je to kada se uvelike počinju “krojiti” kadrovske promjene. Premda prijelazni rok nije još ni počeo, već postoje neke naznake oko transfera pojedinih igrača za koje se samo čeka da se početkom prijelaznog roka i potvrde.

MNK Split Brodosplit Inženjering grb
MNK Split

Split Tommy je klub od kojeg se očekuje velika aktivnost po pitanju pojačavanja igračkog kadra. Splićani su protutnjali drugoligaškim natjecanjem regije “jug”, a premda još nisu osigurali prvoligaški status za narednu sezonu, mnogi ih već vide kao sigurnog prvoligaša i ozbiljnog pretendenta na naslov prvaka u slijedećoj sezoni. Informacija kako će Split u slijedećoj sezoni okupiti “dream team”  već je davno prostrujila futsal javnošću, koja od tada kalkulira koja su to imena koja bi mogla pojačati Splićane za narednu sezonu.
Jedno od tih imena zasigurno je Dario Marinović! Naš ponajbolji reprezentativac otisnuo se prije nepune 2 godine iz Splita u Kuvajt gdje i dan danas igra za ondašnji Al Yarmouk. Primanja koja Marinović ima u Kuvajtu za Hrvatske su prilike nezamisliva, a u tom je smislu i sam Marinović prije 10ak dana za internet stranicu Splita izjavio kako ne vjeruje u skori povratak u Split.

“Mislim da je još uvijek nerealno pričati o mom povratku u Hrvatsku, jer teško da i jedan klub može ispuniti moje želje i stvari koje dobijam u Kuvajtu, tako da mislim da od toga neće biti ništa, iako nikad ne reci nikad…”

Upravo je ovo “nikad ne reci nikad” znakovito, jer postoje stvari koje se ne mogu kupiti novcem. Marinović je nazočio finalnom susretu u Makarskoj, a nakon susreta proveo je izvjesno vrijeme u društvu trenera Splita Mate Stankovića, te dopredsjednika i predstavnika generalnog sponzora Zorana Mamića. O čemu je spomenuti “trojac” razgovarao ostaje između njih, no znakovit je Stankovićev “palac gore” na snimljenoj fotografiji. Što tek reći na komentar koji je na facebooku uz spomenutu fotografiju priložio Zoran Mamić:

Stanković, Marinović i MamićDogovoreno prvo pojačanje za sljedeću sezonu  — sa Dario Marinović na lokaciji Sportski Centar Makarska.”

U kratkom razgovoru za CROfutsal, Marinović nam nije potvrdio realizaciju transfera. Jedno je sigurno; s Marinovićem ili bez njega, Split Tommy će ovog ljeta biti frekventan po pitanju atraktivnih pojačanja, a CROfutsal kao medij koji gaji iznimno korektne odnose sa Splitskim klubom će Vas o svemu pravovremeno obavještavati!

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Saša Subotić novi je trener Vrgorca!

Nakon što smo prije tri dana objavili odlazak Krešimira Ćubelića s klupe Vrgorca, danas su …

Ivo Jukić: “Glavni i jedini plan je zadržati postojeću momčad.”

Nakon završene sezone na futsal terenima u svim rangovima HMNL-a trenutno traje ljetna pauza. Neki …