Fabet kladionica

Trofej CROfutsal | Predstavljamo kandidate za najboljeg igrača Hrvatske

Nakon što smo jučer najavili novo izdanje “Trofeja CROfutsal”, danas Vam donosimo popis nominiranih kandidata za osvajanje ove nagrade za 2020.godinu. Prvotno smo nominirali 30 kandidata, a nakon internog izbora u našoj redakciji donosimo Vam popis od 20 igrača koji kandidiraju za laskavu titulu najboljeg igrača Hrvatske u 2020.godini.
Nominirani za Trofej CROfutsal su sljedeći igrači:

 

Žarko Luketin
Zoran Primić
Filip Bašković
Dario Marinović
Franco Jelovčić
Tihomir Novak
Vedran Matošević
Luka Perić
Josip Suton
Luka Suton
Maro Đuraš
Davor Kanjuh
Silvio Toth
Duje Bajrušović
Duško Martinac
Stjepan Perišić
Nikola Pavić
Matej Horvat
Josip Jurlina
Kristijan Postružin
OLMISSUM
SQUARE
NOVO VRIJEME APFEL
SPLIT / JIMBEE CARTAGENA
REAL RIETI / HP HALLE GOOIK
SPARTA PRAG / DOBOVEC
DOBOVEC
SPLIT / DOBOVEC
VRGORAC / META CATANIA
VRGORAC / MANTOVA
SQUARE / TSV WEILIMDORF
FUTSAL DINAMO
USPINJAČA GIMKA
NOVO VRIJEME APFEL
VRGORAC
OLMISSUM
OLMISSUM
OLMISSUM
OLMISSUM
OLMISSUM / USPINJAČA GIMKA

 

Na popisu su tri vratara. Žarko Luketin stalni je kandidat u našem izboru, te je jedan od najzaslužnijih za rezultatske podvige Olmissuma. Zoran Primić pouzdana je karika dubrovačkog Squarea, kao i Filip Bašković na golu Novog Vremena Apfel. Dario Marinović se nakon ozljede vratio na parket, no nije uspio pomoći Splitu da sačuva prvoligaški status. Ljetos se vratio u Španjolsku, što je potvrda njegove kvalitete. Franco Jelovčić je u kvalifikacijama predvodio reprezentaciju, a na klupskom planu je Italiju zamijenio Belgijom. Tihomir Novak još je jedan od stožernih igrača reprezentacije koji ove godine nije igrao u Hrvatskoj. Proljetni dio sezone proveo je u Sparti iz Praga, dok je prošlog ljeta prešao u slovenski Dobovec. U prvaku Slovenije nastupaju još dvoje hrvatskih reprezentativaca. Vedran Matošević je još prošle godine Futsal Dinamo zamijenio slovenskim prvakom, dok Luka Perić nakon pada Splita u drugoligaško društvo u Sloveniji igra sjajno, te je trenutno prvi strijelac lige. Braća Josip i Luka Suton prošlog su ljeta Vrgorac zamijenili Italijom, a od naših internacionalaca tu je još Maro Đuraš koji je dubrovački Square zamijenio njemačkim Weilimdorfom. Na popisu nominiranih igrača najviše je njih iz Olmissuma, što je i razumljivo s obzirom na rezultatska ostvarenja omiških “zeleno-plavih”. Uz vratara Luketina, tu su još Stjepan Perišić, Nikola Pavić, Matej Horvat, Josip Jurlina i Kristijan Postružin. Prostali nominirani su već stalna imena u našem izboru. To su Davor Kanjuh iz Futsal Dinama, Silvio Toth iz Uspinjače Gimke, Duje Bajrušović iz Novog Vremena Apfel, te Duško Martinac iz Vrgorca koji je treću u nizu sezonu okončao kao najbolji strijelac 1.HMNL.
Podsjetimo, o tituli najboljeg igrača Hrvatske odlučuju stručni žiri, novinarski žiri i naši čitatelji. Uskoro ćemo na našim stranicama otvoriti glasovanje, gdje ćete moći nagraditi svoje favorite. Također ćemo narednih dana predstaviti članove stručnog i novinarskog žirija. Proglašenje pobjednika očekujemo u prvoj polovici siječnja.

 

GODINA Gold Medal Vector. Golden 1st Place Badge. Sport Game Golden Challenge Award. Red Ribbon. Isolated. Olive Branch. Realistic illustration. By Pikepicture | TheHungryJPEG.com Silver Medal Vector. Best First Placement. Winner, Champion, Number One. 2nd Place Achievement. Metallic Winner Award. Red Ribbon. Isolated On White Background. Realistic Illustration. By Pikepicture | TheHungryJPEG.com Bronze Medal Vector. Best First Placement. Winner, Champion, Number One. 3rd Place Achievement. Metallic Winner Award. Red Ribbon. Isolated On White Background. Realistic Illustration. By Pikepicture | TheHungryJPEG.com
2015. Franco Jelovčić Žarko Luketin Tihomir Novak
2016 Tihomir Novak Žarko Luketin Dario Marinović
2017. Dario Marinović Tihomir Novak Franco Jelovčić
2018. Duje Bajrušović Dario Marinović Duško Martinac
2019. Tihomir Novak Franco Jelovčić Josip Jurlina

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Saša Subotić novi je trener Vrgorca!

Nakon što smo prije tri dana objavili odlazak Krešimira Ćubelića s klupe Vrgorca, danas su …

Ivo Jukić: “Glavni i jedini plan je zadržati postojeću momčad.”

Nakon završene sezone na futsal terenima u svim rangovima HMNL-a trenutno traje ljetna pauza. Neki …