Trofej CROfutsal | Predstavljamo kandidate za najboljeg igrača Hrvatske

Sa poslijednjim danom 2019.godine predstavljamo Vam kandidate za “Trofej CROfutsal”, nagradu koju tradicionalno dodjeljujemo za najboljeg igrača Hrvatske. Peti je ovo po redu izbor za najboljeg igrača Hrvatske, a nagradu su kroz protekle četiri godine osvajali Franco Jelovčić, Tihomir Novak, Dario Marinović i Duje Bajrušović. O pobjedniku odlučuju stručni žiri, novinarski žiri i naši čitatelji, a pobjednika ćemo proglasiti sredinom siječnja, kada će biti okončan proces glasovanja.
U nastavku Vam predstavljamo 30 nominiranih kandidata (abecednim redom) za osvajanje ove prestižne nagrade za 2019.godinu.

Saša Babić
Duje Bajrušović
Filip Bašković
NOVO VRIJEME APFEL
NOVO VRIJEME APFEL
NOVO VRIJEME APFEL
Franko Bilić
Kristian Čekol
Nikola Čizmić
UNIVERSITAS
FUTSAL DINAMO
SPLIT
Maro Đuraš
Toni Jelavić
Franco Jelovčić
SQUARE
VRGORAC
NAPOLI / REAL RIETI
Valerije Jurić
Josip Jurlina
Davor Kanjuh
VRGORAC / OLMISSUM
SPLIT / OLMISSUM
FUTSAL DINAMO
Vedran Kazazić
Renato Koturović
Ante Kraljević
NOVO VRIJEME APFEL
USPINJAČA GIMKA
VRGORAC
Žarko Luketin
David Mataja
Duško Martinac
SPLIT / OLMISSUM
USPINJAČA GIMKA
VRGORAC
Vedran Matošević
Marin Musinov
Tihomir Novak
FUTSAL DINAMO / DOBOVEC
NOVO VRIJEME APFEL
SPARTA PRAG
Nikola Pavić
Stjepan Perišić
Kristijan Postružin
OLMISSUM
OLMISSUM
DOBOVEC / USPINJAČA GIMKA
Josip Suton
Luka Suton
Saša Subotić
SPLIT / VRGORAC
VRGORAC
CRNICA
Silvio Toth
Fran Vukelić
Josip Vukičević
USPINJAČA GIMKA
FUTSAL DINAMO / USPINJAČA GIMKA
CRNICA

Ove smo godine odlučili listu nominiranih kandidata proširiti s dosadašnjih 20 na ukupno 30 imena. Razlog tome je kako bismo što više kandidata nagradili za njihove igre u prošloj godini, jer samu nominaciju smatramo svojevrsnom nagradom. Tako smo između ostalih među 30 kandidata nominirali i tri U19-reprezentativca, koji su najzaslužniji za velik uspjeh naše U19-reprezentacije na Europskom prvenstvu u Latviji. Riječ je o Josipu Jurlini, Nikoli Čizmiću i Franu Vukeliću. Filip Bašković, Saša Babić, Duje Bajrušović, Marin Musinov i Vedran Kazazić su s Novim Vremenom Apfel osvojili novi naslov prvaka i ostvarili zapažen nastup na europskoj sceni, a Renato Koturović, David Mataja, Silvio Toth i Kristijan Postružin najzaslužniji su za trijumf Uspinjače Gimke u kupu. Treba napomenuti da je momčad Koraba Morine u ovoj 2019.godini osvojila dva kupa! Nikola Pavić i Stjepan Perišić predvodili su Olmissum do plasmana u prvoligaško društvo, a Omišani su se prošlog ljeta osnažili Valerijem Jurićem i Žarkom Luketinom (uz već spomenutog Jurlinu), koji su također pronašli svoje mjesto na našem popisu. Zapažene uloge izvan granica “Lijepe naše” igraju Tihomir Novak i Franco Jelovčić, dvojac koji je osvajao ovu nagradu u prva dva izdanja. Nakon uspješne epizode u Napoliju, Jelovčić je prošlog ljeta prešao u Real Rieti, dok je Novak ponajbolji igrač Sparte iz Praga koja je u Češkoj prekinula višegodišnju dominaciju Era-Pack Chrudima, te je u premijernoj sezoni u Europi ostvarila plasman u Elitnu rundu, gdje je imala zapažene nastupe. Franko Bilić je u premijernoj prvoligaškoj sezoni predvodio Universitas do plasmana u doigravanje, te je još uvijek prvi čovjek splitskih “studenata”. Kristian Čekol je velika vrijednost Futsal Dinama, te se iz utakmice u utakmicu potvrđuje kao veliki potencijal, a čast Futsal Dinama brani i već provjereni reprezentativac Davor Kanjuh. Ante Kraljević, Duško Martinac, te braća Josip i Luka Suton su ove godine predstavnici vrgoračkih “nebeskoplavih” koji su prošle sezone igrali finale doigravanja, dok su zapaženu godinu za šibensku Crnicu imali Saša Subotić i Josip Vukičević, koji su i prošle godine bili na našoj listi nominiranih igrača. Na koncu, spomenimo i Vedrana Matoševića koji je nakon sezone u Futsal Dinamu prešao u slovenski Dobovec, gdje također igra zapaženu ulogu, te Mara Đuraša koji je iz godine u godinu ponajbolji igrač dubrovačkog Squarea.
Ukupno je 30 imena, a uskoro ćemo otvoriti glasovanje, gdje ćete moći odabrati koja su tri igrača po Vama obilježila godinu na izmaku. Uz Vas, o konačnom pobjedniku odlučuju još stručni i novinarski žiri, čiji ćemo Vam sastav uskoro predstaviti na našim stranicama.

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

SP 2024 – Europske kvalifikacije | Poznate grupe Preliminarne runde!

Danas je u Nyonu održan ždrijeb Preliminarne runde Europskih kvalifikacija za FIFA Futsal Svjetsko Prvenstvo …

1.HMNLŽ | Sljedećeg vikenda započinje 1.HMNL za žene

Izuzmemo li odgođene susrete i završni turnir kupa Hrvatske, jesenski dio sezone 1.HMNL došao je …