Fabet kladionica

Trofej CROfutsal | Predstavljamo nominirane za najboljeg igrača Hrvatske u 2022. godini!

Nakon što smo jučer najavili novo izdanje “Trofeja CROfutsal”, danas Vam donosimo popis nominiranih kandidata za osvajanje ove nagrade za 2022.godinu. Proteklih godina nominirali smo širi krug kandidata koji su konkurirali za osvajanje ove prestižne nagrade. Ove godine odlučili smo se suziti izbor na samo 10 kandidata. U zemlji s nekoliko tisuća stučnjaka svjesni smo da će se uvijek naći raznih mišljenja da su se još neki igrači mogli naći u užem izboru. Naglašavamo kako se u ovom izboru vrednuju igre kandidata u ovoj kalendarskoj godini, a ne “stare zasluge”. Kako je futsal momčadski sport, tako smo i prilikom odabira nominiranih kandidata vrednovali i ostvareni rezultat momčadi.

Nominirani za “Trofej CROfutsal” su sljedeći igrači (abecednim redom):

Filip Bašković NOVO VRIJEME
Toni Jelavić NOVO VRIJEME
Franco Jelovčić ANDERLECHT
Josip Jurlina OLMISSUM
Žarko Luketin FUTSAL PULA / CRNICA
Dario Marinović JIMBEE CARTAGENA / SQUARE
David Mataja FUTSAL PULA
Josip Suton CAME DOSSON
Luka Suton NOVO VRIJEME
Antonio Sekulić OLMISSUM

 

Novo Vrijeme je dvostrukom krunom obilježilo proteklu sezonu, a iz momčadi prvaka na našem su popisu Toni Jelavić, Filip Bašković i Luka Suton. Sjajna godina je iza Puležana iz čijih redova nam dolazi David Mataja, a tu je i Žarko Luketin koji je prošlog ljeta dres “zeleno-žutih” zamijenio onim šibenske Crnice.  Olmissum je ligaški dio prošle sezone okončao na 1. mjestu, a iz redova Omišana na našem su popisu Josip Jurlina i Antonio Sekulić. Iz redova Squarea nominiran je Dario Marinović prije svega zbog sjajnih igara za Jimbee Cartagenu u proljetnom dijelu prošle sezone. Preostala dva nominirana kandidata dolaze iz inozemstva. Franco Jelovčić je s belgijskim Anderlechtom ostvario fantastičan uspjeh plasmanom na završni turnir Lige prvaka, dok prošlogodišnji laureat Josip Suton igra standardno dobro za talijanski Came Dosson.

Kao što smo u uvodu spomenuli, od ove sezone idemo s užim krugom nominiranih kandidata. To ne znači da nije bilo još uspješnih igrača u godini koja je na izmaku, no liniju razgraničenja treba negdje povući. U širem krugu kandidata zasigurno bi svoje mjesto našao i Vedran Kazazić iz Novog Vremena, kao i braća Moravac i Niko Vukmir iz Futsal Pule koji su zaista bili pravo osvježenje na hrvatskoj futsal sceni. Stjepan PerišićNikola Pavić i Duje Kustura standardno su dobri u redovima Olmissuma, dok je Marko Kuraja sjajnim igrama za Square osigurao ljetos transfer u redove “zeleno-plavih”. Zoran Primić se pak nakon vrlo dobre sezone u Vrgorcu vratio u Dubrovnik, gdje je standardno dobar Maro Đuraš. Sjajni strijelac Zvonimir Šućur nije uspio s “Funcutima” osigurati opstanak, no prvoligaški futsal nastavio je transferom u Futsal Dinamo. U redovima zagrebačkih “plavih” standardno je ponajbolji Kristian Čekol, a u dresu Futsal Dinama od ove su sezone i reprezentativci Luka Perić i Kristijan Postružin. Svakako vrijedi spomenuti i Ivana Gotovca koji je najjača snaga splitskog AFCU-a, kao i Marko Gašpar u Vrgorcu ili Andrej Pandurević u Osijeku. Sve su to igrači koji bi se možda našli u proširenom popisu kandidata, a najboljeg igrača u 2022. godini ipak ćemo birati u užoj konkurenciji.

Na našim stranicama uskoro ćemo objaviti poziv na glasovanje, a napominjemo da uz Vas (naše čitatelje) u izboru za najboljeg igrača Hrvatske odlučuju još stručni i novinarski žiri čiji ćemo Vam sastav također uskoro predstaviti na našim stranicama.

GODINA Gold Medal Vector. Golden 1st Place Badge. Sport Game Golden Challenge Award. Red Ribbon. Isolated. Olive Branch. Realistic illustration. By Pikepicture | TheHungryJPEG.com Silver Medal Vector. Best First Placement. Winner, Champion, Number One. 2nd Place Achievement. Metallic Winner Award. Red Ribbon. Isolated On White Background. Realistic Illustration. By Pikepicture | TheHungryJPEG.com Bronze Medal Vector. Best First Placement. Winner, Champion, Number One. 3rd Place Achievement. Metallic Winner Award. Red Ribbon. Isolated On White Background. Realistic Illustration. By Pikepicture | TheHungryJPEG.com
2015. Franco Jelovčić Žarko Luketin Tihomir Novak
2016. Tihomir Novak Žarko Luketin Dario Marinović
2017. Dario Marinović Tihomir Novak Franco Jelovčić
2018. Duje Bajrušović Dario Marinović Duško Martinac
2019. Tihomir Novak Franco Jelovčić Josip Jurlina
2020. Žarko Luketin Stjepan Perišić Tihomir Novak
2021. Josip Suton Dario Marinović Žarko Luketin

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-Zapad | Raspored i najava 11. kola

Ovog vikenda očekuje nas 11. kolo 2.HMNL-Zapad, a na rasporedu su četiri susreta. U subotu …

Dino Bundavica novi je igrač Osijeka!

Osijek je danas predstavio veliko pojačanje za nastavak sezone. Riječ je o Almedinu Bundavici, sjajnom …