Fabet kladionica

VIDEO | U Splitu sramotno prekinuta večera UEFA-sudaca!

Još krajem rujna UEFA-in odjel za natjecanja potvrdio je da će HNS biti domaćin UEFA-inog seminara za futsal suce! Veliko je to priznanje za HNS koji je čast da bude domaćin seminara dodijelio gradu Splitu. UEFA-seminar je započeo u ponedjeljak 10.11., a na sinoćnjoj službenoj večeri sudionika seminara zbio se neugodan čin o kojem HNS izvještava na svojim stranicama.

Nažalost, u samom centru Splita, u utorak 11. studenoga oko 22 sata zbio se incident koji je pokvario doživljaj grada Splita i Hrvatske za 40-ak sportskih djelatnika iz cijele Europe. Nekolicina huligana je maskiranih lica i pod kapuljačama ušla u restoran, prekinula mirnu večeru i uz galamu razbila i bacila stol u restoranu. K tomu, desetak huligana je, također pod kapuljačama, razvilo transparent s klevetničkim natpisom protiv Uefe koji je napravio štetu ugledu hrvatskog nogometa.

Jedan od domaćina spomenute večere i član IO-a HNS-a, Alojzije Šupraha, uživo je svjedočio ovom incidentu: “Zgrožen sam ovim huliganskim činom. Kao i naše goste iz cijele Europe, šokiralo me vidjeti huligane kako pod kapuljačama ulaze u restoran i rade nered, blateći svojim činom imidž Splita i Hrvatske. Može li netko shvatiti razmjere štete koja je učinjena hrvatskom turizmu i posebno gradu Splitu – kakve će poruke i sliku o gradu poslati ti ljudi kada se vrate u svoje zemlje?”

Zahvaljujući diplomatskim naporima rukovodstva Hrvatskog nogometnog saveza, UEFA je dodijelila domaćinstvo seminara futsalskih sudaca upravo Splitu iako je inicijalno zbog veličine grada i prometne povezanosti seminar trebao biti održan u Zagrebu. Rukovodstvo HNS-a je inzistiralo na Splitu kao gradu poznatom po gostoljubivosti i turističkim mogućnostima te gradu poznatom diljem svijeta po sportskim uspjesima. Domaćinstvo ovog seminara trebalo je otvoriti slične mogućnosti Splitu i u budućnosti za različite Uefine, Fifine i druge događaje.

Na seminaru su bili prisutni futsalski suci iz 35 zemalja kao i pet instruktora za futsal iz Švicarske, Španjolske, Italije, Poljske i Hrvatske. Tako je Hrvatski nogometni savez uspio izvan turističke sezone napuniti jedan splitski hotel, a turistički Split ničime nije zaslužio da ga nekoliko huligana na ovakav način ocrni.

Hrvatski nogometni savez ispričava se svim gostima i ujedno ih zamoljava da ne donose sliku o Splitu i Hrvatskoj po ovom huliganskom incidentu.

Također, pozivamo odgovarajuće organe, osobito Ministarstvo unutarnjih poslova, da otkriju počinitelje ovog nasilnog čina i provedu odgovarajuće pravosudne postupke. Hrvatski nogometni savez u svakoj prilici osuđuje nasilno ponašanje i pozivamo relevantne službe grada Splita da učine isto i zaštite imidž Splita kao tolerantnog i gostoljubivog grada.

U restoranu se na zajedničkom druženju našlo 30-ak stranih futsal sudaca, te domaći predstavnici predvođeni Alojzijem Šuprahom, predsjednikom Nogometnog saveza Županije splitsko-dalmatinske, prvim čovjekom komisije za mali nogomet HNS-a Borisom Durlenom, izbornikom Matom Stankovićem, te bivšim sucem, a danas povjerenikom za suđenje 1.HMNL Ivanom Novakom.
Nema dvojbe da je ovim incidentom Hrvatskoj nanesena velika šteta, a u nastavku Vam donosimo i dio atmosfere koji su pred restoranom priredili Torcidaši.

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

Kvalifikacije za 2.HMNL-jug | Porto Tolero na korak do povratka u 2.HMNL-jug

Nakon što su u prva četiri kola kvalifikacija za popunu 2.HMNL-jug slavili domaćini, jučer je …

Raspored i delegiranje službenih osoba 3. i 4. utakmice finala doigravanja

U petak i nedjelju na rasporedu su treći i četvrti susret finala doigravanja za prvaka …