U Umagu održana sjednica Plenuma klubova 1.HMNL!

Jučer je u Umagu održana sjednica Plenuma klubova 1.HMNL! Nakon trosatnog sastanka razgovarali smo s predsjednikom Plenuma Ivom Zokovićem koji nam je prenio dojmove.

“Žao mi je što nisu bili predstavnici svih klubova. Od 12 prvoligaša, nije bilo predstavnika iz Makarske i Vrgorca, a zahvaljujem se svima koji su došli prošavši dugi put da bi bili s nama!”

Na naš upit o sadržaju i dojmovima održane sjednice Zoković nam govori:

“Sjednica Plenuma trajala je puna 3 sata. Riječ su dobili povjerenik za natjecanje 1.HMNL Dario Skender, povjerenik za suđenje Ivan Novak, te disciplinski sudac Zlatko Nakić. Moram reći kako su usvojena njihova izvješća o jesenskom dijelu sezone, te da je predstavnicima klubova ostavljeno da se očituju o eventualnim primjedbama i sugestijama.”

Zoković je potvrdio i potpisivanje ugovora s tvrtkom Mercury o korištenju Select lopti, a o TV-pravima kaže slijedeće:

“U HNS-u ustraju na tome da nećemo televiziji plaćati za prijenose naših utakmica. Stav je to s kojim se u potpunosti slažem, jer na televizijskoj je kući da svoja potraživanja namiri na drugi način poput reklama i slično. Po pitanju televizijskih prijenosa nema dogovora, no radimo na tome i nadamo se da ćemo prvoligaške utakmice gledati na tv-ekranima.”

Predsjednik Plenuma spomenuo je i najveći problem koji se odnosi na velike iznose putnih troškova za službene osobe:

“Nisu problem sudačke takse već putni troškovi koji su najčešće veći i od spomenutih taksi. Radimo na pronalaženju novih sponzora, čime bismo olakšali klubovima plaćanje spomenutih troškova. Prioritet je potpisati generalnog pokrovitelja lige!”

Zoković je na koncu istaknuo zadovoljstvo održanom sjednicom Plenuma, te još jednom pozvao na zajedništvo u rješavanju svih problema:

“Iznimno sam zadovoljan danas održanom sjednicom, te mogu reći kako mi je drago da se osjeća zajedništvo i spremnost klubova da radom ostvarimo bolje uvjete za sve nas!”

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

Međunarodni futsal | 3. listopada starta Primera Division LNFS

Još samo malo nas dijeli od početka, po mnogima, najbolje lige svijeta – španjolske LNFS …

2.HMNL-jug | Nova pojačanja u kninskoj momčadi

Nakon što smo prošlog tjedna već pisali o pojačanjima u redovima MNK Knin, u novom …