17.1 C
New York
spot_img
spot_img

UEFA Futsal Cup | Reakcije iz Alumnusa na ždrijeb

Objavljeno:

Kao što smo Vas već izvijestili na našim stranicama, danas je održan ždrijeb UEFA Futsal Cupa! Naš prvak Alumnus natjecanje otvara u Preliminarnoj rundi, gdje ga je ždrijeb smjestio u Grupu F. Alumnus će u Zagrebu ugostiti København Futsal (DEN) i Balzan FC (MLT), što je realtivno dobar ždrijeb i za očekivati je prolazak našeg prvaka u Glavnu rundu natjecanja. Tamo ih pak čeka “nemoguća misija”, jer pobjednik Grupe F ide u vrlo tešku Grupu 3, kojoj je domaćin ruski prvak ISK Dina Moskva. Tu su još ukrajinski FC Lokomotiv Kharkiv i rumunjska FC Deva.
U redovima Alumnusa zatražili smo komentar ždrijeba, te Vam donosimo nekoliko izjava.

Milan Martulas

Milan Martulaš (predsjednik MNK Alumnus):Prva grupa očekivano, imamo šanse za prolazak, premda nikada ne znate tko se sve krije iza imena. No prolazak nas vodi u izuzetno tešku skupinu. Drago nam je da ćemo u slučaju prolaska imati prilike odmjeriti snage sa jednima od najboljih. Deva ima 6-7 igrača rumunjske reprezentacije, a Lokomotiv 6-7 igrača ukrajinske repke, a tu je i domaćin kao prvi favorit. No sada je fokus na zatvaranju financijske konstrukcije, organizaciji Preliminarne grupe, dovršavanju slaganja momčadi, eventualnim pojačanjima (ovisno o točki 1), planiranju procesa priprema…. Pozivam sve da nas dođu bodriti u Zagrebu u periodu od 26. do 30.08 u Domu sportova! Hvala kaj pratite! Pozdrav iz Nyona svim čitateljima CROfutsala!”

Modrušan

Mario Modrušan:U Preliminarnoj grupi smo dobili predstavnike Malte i Danske. Iako ne poznamo te ekipe, favoriti smo i sve osim prolaska grupe biti će veliki neuspjeh. Ukoliko prođemo, a nadam se da hoćemo, u idućoj nas fazi čeka skupina smrti sa vrhunskom ekipom kao sto je Dina, te odličnim Ukrajincima i Rumunjima. Bit će izuzetno teško, ali ne i nemoguće. Bez obzira što već razmišljamo o dvobojima u Glavnoj rundi, moramo ići korak po korak i kao domaćin grupe ostvariti ono što se od nas i očekuje, s dvije pobjede apsolvirati Preliminarnu grupu.”

FOTO: Vedran Tolić

Matija Đulvat:U skupini sa Dancima i Maltežanima smo favoriti i to nije nikakvo otkriće, ali moramo biti oprezni jer će nam to biti prve službene utakmice nakon finala i sigurno je da će uz pritisak od premijernog nastupa u Ligi prvaka to biti mali hendikep za nas, ali ova ekipa mora uz pravi pristup mora proći dalje, a ukoliko se to desi onda nas u Moskvi čeka nagrada, igranje u najjačoj skupini u Main roundu i to je velika prilika svima nama da pokažemo koliko možemo. Upozoravam još jednom da sva koncentracija mora biti usmjerena na Maltežane i Dance i da tu ne smijemo kiksati.”

Mico Martic, Futsal Coach, 01042012

Mićo Martić (trener MNK Alumnus): ” Ništa nije onako kako smo sanjali. Htjeli smo turnir u Zagrebu s 4 ekipe, a ispalo je s 3. Htjeli smo nakon toga putovati u Sloveniju ili Mađarsku, ali ništa i od toga. Ako prođemo Preliminarnu rundu, putujemo u Rusiju. Naš futsal ima veću tradiciju od danskog i malteškog, te smo zbog toga favoriti, kao i zbog činjenice da igramo pred našom publikom. Naravno, datum odigravanja nam ne odgovara zbog više razloga, no nadamo se prolasku u Glavnu rundu.”

Jakov Ungarov

Jakov Ungarov:S nestrpljenjem sam išekivao ždrijeb koji sam pratio uživo. Moram reći da sam se pribojavao skupine preliminary rounda prije svega zbog ranog termina odigravanja. Ipak, uz dužno poštovanje Maltežanima i Dancima, mislim da smo izvukli skupinu koju moramo proći i vratiti hrvatski futsal na mjesto gdje po kvaliteti pripada. S druge strane, skupina u koju bi u slučaju prolaska preliminary rounda ušli je po mom mišljenu najneizvjesnija i najteža. Dina Moskva prvi je favorit skupine, a sigurno i pretendent za naslov prvaka. Ostale dvije ekipe dolaze iz jakih futsal liga, prepune su reprezentativaca i kvalitetnih igrača te se s pravom obje mogu nadati prolasku u daljni krug natjecanja. Na nama je prije svega imperativ da izborimo ulazak u main ronud, koji bi onda došao kao svojevrsna nagrada. U slučaju prolaska preliminary ronuda imali bi dovoljno vremena da se dobro pripremimo i bez straha odemo u Moskvu, jer vjerujem da ova momčad posjeduje srce i kvalitetu za otići i korak dalje. Napominjen da sada sve svoje misli i koncentraciju trebamo usmjeriti prema Kobenhavn Futsalu i Balzanu, a Dina, Lokomotiv i Deva trebaju samo biti dodatni motiv.

Alumnus UEFA

 

Jerko Šimac
Jerko Šimachttps://www.crofutsal.com
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave