UEFA Futsal Liga prvaka | Najava ždrijeba Elitne runde

Krovna europska nogometna organizacija UEFA objavila je jakosne skupine za ždrijeb grupa Elitne runde UEFA Futsal Lige prvaka. Ždrijeb će se održati sutra s početkom u 14:00 sati u sjedištu UEFA-e u Nyonu uz izravan prijenos putem live-streaminga na službenim stranicama UEFA-e. Ukupno 16 momčadi će biti raspoređeno u 4 grupe, a samo će prvoplasirana momčad izboriti nastavak natjecanja na završnom turniru ovog elitnog klupskog natjecanja. Spomenimo i kako će se natjecanje Elitne runde UEFA Futsal Lige prvaka održati od 30. studenog do 5. prosinca.

Uoči ždrijeba momčadi su podjeljene u tri jakosne skupine. U prvoj jakosnoj skupini su pobjednici “Puta A” skupina Glavne runde natjecanja, u drugoj jakosnoj skupini su drugoplasirane momčadi “Puta A”, dok su u trećoj jakosnoj skupini trećeplasirane momčadi “Puta A”, te pobjednici skupina “Puta B”. U svakoj grupi će biti po jedna momčad iz prve i druge jakosne skupine, te po dvije momčadi iz treće jakosne skupine.

1 2 3
Benfica (POR)*
Sporting CP (POR)*
Barça (ESP)
Kairat Almaty (KAZ)
Sinara Ekaterinburg (RUS)
ACCS Asnières Villeneuve 92 (FRA)
Levante (ESP)
SK Plzeň (CZE)*
Tyumen (RUS)*
Halle-Gooik (BEL)
Dobovec (SVN)
Viten Orsha (BLR)
Haladás (HUN)
Uragan Ivano-Frankivsk (UKR)
Olmissum (CRO)
Hovocubo (NED)

 

Domaćini skupina su portugalski dvojac Sporting i Benfica, češki SK Plzeň i ruski Tyumen. Vrijedi napomenuti da momčadi koje su u istim skupinama “Puta A” Glavne runde natjecanja završile kao prvoplasirane i drugoplasirane ne mogu ovoga puta biti u istim grupama. Također odlukom UEFA-e momčadi iz Rusije i Ukrajine ne mogu biti u istoj grupi.

S velikim zanimanjem pratit ćemo ždrijeb i protiv koga će hrvatski prvak odmjeriti snage. Sigurno je da nakon objave jakosnih skupina mnogi kalkuliraju kakav bi bio najbolji, a kakav najgori mogući ždrijeb za Olmissum. Ostaje za vidjeti koliko će ždrijeb biti naklonjen “zeleno-plavima”, a po okončanju ždrijeba donijet ćemo Vam i prve reakcije iz redova hrvatskog prvaka.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-zapad | Raspored i najava 9. kola

U sklopu 9. kola 2.HMNL-zapad danas nas očekuju četiri utakmice. Vrijedi svakako izdvojiti utakmicu Jesenje …

2.HMNL-istok | Aurelia do punog plijena u Slavonskom Brodu

Jučer je odigran zaostali susret 8. kola 2.HMNL-istok u kojem je vinkovačka Aurelia osvojila velika …