17.1 C
New York
spot_img
spot_img

UEFA Futsal Liga prvaka | Ususret ždrijebu Elitne runde

Objavljeno:

Nakon sjajnog nastupa hrvatskog dvojca u Glavnoj rundi i plasmana među 16 najboljih europskih momčadi, s nestrpljenjem očekujemo ždrijeb Elitne runde natjecanja. UEFA je objavila da će se ždrijeb održati u četvrtak (03. studenog) s početkom u 14:15 sati uz izravan prijenos putem live-streaminga. Ukupno 16 momčadi ulazi u ždrijeb, te će biti raspoređene u četiri grupe iz kojih će samo pobjednik osigurati plasman na završni turnir “Final Four”.

Još nije poznato koje će momčadi biti domaćini skupina Elitne runde natjecanja koje će se održati od 22. do 27. studenog. Potvrđeno nam je kako je Futsal Pula predala kandidaturu za domaćinstvo, no izvjesno je da će biti velik interes za domaćinstvo skupina, a domaćina će biti samo četiri.

Kada govorimo o ždrijebu, poznato je da će biti tri jakosne skupine. Prvu jakosnu skupinu čine pobjednici grupa “Put A” Glavne runde natjecanja, drugu jakosnu skupinu čine drugoplasirane momčadi istih grupa, dok trećeplasirane momčadi iz “Put A” i pobjednici grupa “Put B” čine treću jakosnu skupinu. Važno je napomenuti da se pobjednici i drugoplasirane momčadi iz grupa Glavne runde ne mogu ponovno naći u istoj grupi. To znači da Novo Vrijeme ne može ponovno biti u istoj grupi s lisabonskim Sportingom.

U nastavku Vam donosimo pregled jakosnih skupina.

1 2
Palma Futsal (ESP)
Sporting CP (POR)
Barça (ESP)
Benfica (POR)
Sporting Anderlecht (BEL)
Novo Vrijeme (HRV)
Luxol St. Andrews (MLT)
Uragan (UKR)
3
Kairat Almaty (KAZ)
Futsal Pula (HRV)
Dobovec (SLO)
United Galati (ROM)
Loznica-Grad 2018 (SRB)
Piast Gliwice (POL)
Città di Eboli (ITA)
Chrudim (CZE)

 

Pogled na jakosne skupine poziva na brojne kalkulacije. Što bi bio najbolji, a što najlošiji ždrijeb za hrvatski dvojac? Sigurno je da u Elitnoj rundi nema laganog suparnika, jer riječ je ipak o odabranom društvu ponajboljih europskih momčadi. Dojam je da je iz prve jakosne skupine najpoželjniji suparnik španjolska Palma Futsal, jer ipak su Barcelona, Sporting i Benfica momčadi koje iz godine u godinu sudjeluju na završnim turnirima. Sigurno je da bi Makarani iz četvrte jakosne skupine voljeli izbjeći kazahstanski Kairat, a iako Talijani nisu što su nekad bili izbjeći Eboli također bi bilo poželjno. I dok će Novo Vrijeme uz jednog suparnika iz prve jakosne skupine dobiti dva suparnika iz trećeg “šešira”, Futsal Pula će dobiti po jednog suparnika iz svake jakosne skupine. Malteški Luxol St. Andrews se doima kao najpoželjniji suparnik iz druge jakosne skupine, gdje se još uz hrvatskog prvaka nalaze Anderlecht našeg Franca Jelovčića i ukrajinski Uragan. Iako su u Makarskoj igrali u istoj grupi, Novo Vrijeme i Futsal Pula se mogu ponovno naći u istoj grupi. Kalkulacija je bezbroj, a nakon objave domaćina mogle bi mnoge stvari biti jasnije. S nestrpljenjem iščekujemo četvrtak…

Jerko Šimac
Jerko Šimachttps://www.crofutsal.com
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave