Fabet kladionica

“Ukrajinska kriza” | Ivo Jukić se vratio u Hrvatsku!

Kapetan Hrvatske futsal reprezentacije Ivo Jukić se vratio iz Ukrajine! Nema tome niti 4 mjeseca kako je CROfutsal prvi donio vijest o transferu našeg reprezentativnog vratara iz litavskog Nikarsa u ukrajinski Enakievets. Jukić je kao igrač ukrajinskog Enakievetsa živio u Donjecku gdje je poslijednjih dana proživljavao pravu dramu, te je nakon dugog iščekivanja uspio napustiti Ukrajinu i sletiti u svoj Split.

jukićFOTO: Michal Pavlik

U kratkom razgovoru za CROfutsal, Jukić nam je objasnio situaciju u Ukrajini, te nam otkrio svoje planove za nastavak karijere.

CROfutsal: Možete li našim čitateljima objasniti situaciju u kojoj ste se našli u Ukrajini proteklih dana?

Ivo Jukić: Poslijednjih dana se znatno pogoršala situacija u Donjecku, te je uveden “policijski sat”. Bilo je mnogo mrtvih, auerodrom je zapaljen, te nekoliko dana nismo mogli izaći iz Donjecka. Svi su klubovi evakuirali strance, jer nitko ne može znati kako će se razvijati dalje ova situacija. Mislim da je futsal u Ukrajini 90% gotov sport, barem u narednih nekoliko godina…

CROfutsal: Sad se automatski nameće pitanje što i kako dalje. Split je zasigurno jedna od opcija?

Ivo Jukić: Pa da! Split je moj klub i tu sam proveo predivnih 9 godina. Sigurno da mi je to primamljiva opcija, međutim u ovom trenutku već imam nekoliko inozemnih ponuda i ne želim sada razmišljati o tome. Uzet ću 10-15 dana odmora i nakon toga ću razmišljati o tome gdje ću igrati slijedeće sezone. Sada želim provesti što više vremena s obitelji; nisam bio kod kuće 10 mjeseci i pronalazak novog kluba mi trenutno nije u prvom planu. 

CROfutsal: Pratite li zbivanja u 1.HMNL? Kakva su Vaša predviđanja glede raspleta borbe za prvaka?

Ivo Jukić: Liga nikada nije bila izjednačenija! Mislim da su u finalu 2 kluba koja su najbolje organizirana. Sigurno da je tu još i Nacional, međutim utakmica između njih i Novog Vremena je bila 50%-50%, i bilo koja od te dvije ekipe da je pobijedila ne bi bilo nezasluženo. Prvaka će kao i uvijek odlučivati nijanse.

CROfutsal: Pogled na drugoligašku sezonu. Tvoj Split je osvojio kup i ekspresno izborio povratak na prvoligašku scenu.

Ivo Jukić: Split je odigrao idealnu sezonu; osvojili su kup i ušli u 1.ligu što je i bio cilj. Mislim da je tu razlika u kvaliteti tolika da povratak u 1.ligu nikada nije ni bio upitan. Mislim da je Split već sada jedan od glavnih kandidata za naslov u slijedećoj sezoni!

CROfutsal: S Jukićem na golu?

Ivo Jukić: To ćemo vidjeti…

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

1.HMNL | Raspored i najava 11. kola

U petak i subotu na rasporedu su susreti 11. kola 1.HMNL. Prošlog vikenda započeo je …

2.HMNL-Jug | Raspored i najava 13. kola

Ovaj vikend nam donosi dvoboje 13. kola 2.HMNL-Jug. Derbi kola je dvoboj Murtera i Šibenika …