Jakov Ungarov: “Zalaganjem smo zaslužili ovo finale!”

Priča ne samo jučerašnje večeri nego i cijelog današnjeg dana pobjeda je Alumnusa protiv Novog Vremena Apfel kojom je prvak ostao bez plasmana u finale, a ”studenti” će protiv Uspinjače Gimke igrati za pobjednički trofej. Jakov Ungarov

“Uopće nije bilo razmišljanja kakve su nam šanse u dvoboju s Novim Vremenom. U polusezoni je napravljen velik zaokret, s koncentracijom na ono što radimo, kako igramo i na koji način dolazimo do pobjede. Ono što je bilo ključno i što sam tražio od svojih igrača je intenzitet, prije svega obrambeni intenzitet, da podignemo utakmicu na zahtjevniji nivo. Ako iskusnu i kvalitetnu ekipu kao što je Novo Vrijeme pustite da slobodno kombiniraju i kontroliraju loptu, pretpostavka je da nemate šanse. Dečki su to odradili vrhunski. Bilo je puno mijenjanja, jer su se igrači dosta trošili, no kada tako igrate povežu se srce i glava i na kraju dođe ovakav rezultat.”

Istina je da su “studenti” imali i dosta sreće, jer su Makarani u nekoliko navrata pogađali okvir gola.

“Možemo to gledati kao na sreću, no ja na to prije svega gledam kroz intenzitet. Da je intenzitet utakmice lagan, oni bi te situacije lakše rješavali. Kada vi trebate uz puls na 180 donositi odluke i pogađati, onda noga zatreperi i nedostaje preciznosti. No moram potencirati da su dečki svojim zalaganjem zaslužili ovu pobjedu. Živjeli su za to, bacali se na glavu…”

Ungarov priznaje kako se nadao pobjedi, te da je momčad pripremao na dva susreta u Slavonskom Brodu.

“Pripremu za kup nisam radio kao pripremu za jednu utakmicu. Uvijek gledam na sve u kompletu i ništa ne prepuštam slučaju. Gledat ćemo gradski derbi u Slavonskom Brodu, a ja se prije svega nadam da ćemo gledati lijepu prezentaciju futsala. Mislim da je pun pogodak ova odluka o domaćinstvu u Slavonskom Brodu, da se igra na neutralnom terenu. Mišljenja sam da smo u polufinalu gledali jako kvalitetan futsal, te da ćemo isto gledati i u finalu. Mi ćemo se koncentrirati na našu igru, s naglaskom na intenzitet kao i jučer. Mi smo se dosta potrošili, no u pitanju je finale i tu se sve zaboravlja i daje se zadnji atom snage.”

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-istok | Podjela bodova u golijadi Nove Gradiške i Broda 035

U posljednjem susretu 14. kola 2.HMNL-istok Nova Gradiška i Brod 035 su podijelili bodove odigravši …

UEFA Futsal Liga prvaka | Poznati termini dvoboja osmine finala

Krovna europska nogometna organizacija UEFA danas je objavila termine dvoboja osmine finala UEFA Futsal Lige …