17.2 C
New York
spot_img
spot_img

1.HMNL | Brod 035 objavio dva nova pojačanja i jedan ostanak

Objavljeno:

Nakon što smo Vam već ranije ovog ljeta pisali kako Jelinić ostaje u prvoligašu iz Slavonskog Broda, danas Vam donosimo vijest o nova dva imena u svlačionici Broda 035. Riječ je o Stjepanu Jagiću koji je proteklih godinu ipo dana igrao veliki nogomet u Austriji te povratniku Almedinu Bundavici.

Stjepan Jagić je rođen 28. lipnja 2002. godine u Slavonskom Brodu. Kao i većina nogometaša sportsku karijeru je počeo u velikom nogometu, točnije u Marsonii 2010. godine. Nosio je još dres nogometnih klubova Omladinac Gornja Vrba i Lokomotive, a proteklih godinu ipo dana je igrao u Austriji za Thalgau. Nakon epizode u Austriji odlučio se vratiti u rodni kraj te će paralelno nositi dres nogometnog kluba Omladinac Gornja Vrba i malonogometnog kluba Brod 035.

Almedin Bundavica rođen je 6. veljače 1996. godine u Derventi (BiH), a glavninu igračke karijere proveo je nastupajući za Brod 035 (2012.-2015., 2016.-2021. uz kratku epizodu u Splitu u 2020. godini). Uz futsal Bundavica godinama paralelno igra i nogomet. U karijeri je još nosio dres Osijeka, već spomenutog Splita, nastupao je i u susjednoj BiH za KMF Policajac i FC Doboj. Prije posljednje, polugodišnje epizode u Osijeku proveo je godinu dana u slovačkom prvoligašu CopyLeaders Prievidi. Ovaj 28-godišnjak svojedobno je bio sudionik kampova mladeži HNS-a, a nekoliko se puta našao i na reprezentativnom popisu bivšeg izbornika Mate Stankovića. U ožujku 2017. godine bio je s reprezentacijom na gostovanju u Makedoniji, a u listopadu iste godine nastupio je na međunarodnom turniru u Kini, gdje je Hrvatska igrala protiv Vijetnama, Kine i Nizozemske. No ipak, uvidjevši da nema mjesto u “mini vatrenima” Bundavica je prihvatio poziv izbornika BiH reprezentacije, Ive Kreze, te je posljednjih godina standardni reprezentativac Bosne i Hercegovine. Bundavica je tako bio i na posljednjem EURO-u u Nizozemskoj što je bilo prvo veliko natjecanje koje je izborila susjedna nam reprezentacija.

Za kraj još spomenimo kako je kapetan momčadi, popularni “deda”, Mario Petrović odlučio i sljedeće sezone igrati za brodsku momčad. Rođen je 13. travnja 1976. godine u Slavonskom Brodu, a futsal karijeru je počeo u lokalnom klubu Argusu 2002. godine. Nosio je potom dres Mladeži iz Pleternice te Petrinjčice, a onda je 2012. godine prešao u svoj trenutni klub, Brod 035 i tako se upisao u legendu ovog kluba. Ovaj 47-godišnjak i danas igra paralelno veliki i mali nogomet, kao i većinu svoje karijere.

Marin Kraljević
Marin Kraljevićhttps://www.crofutsal.com
Marin Kraljević je novinar i voditelj marketinga na CROfutsal portalu. 33-godišnji magistar komunikacijske i informacijske tehnologije radi na portalu od lipnja 2020. godine.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave