18.6 C
New York
spot_img
spot_img

2.HMNL-Jug | MNK Solin 1980 ima novo vodstvo kluba!

Objavljeno:

Sezona futsala u Hrvatskoj je sada već i u cijelosti iza nas, barem što se tiče samih utakmica, ali zato su van parketa krenule pripreme za nadolazeću sezonu.

Prije nešto manje od mjesec dana smo Vas izvještavali o pojačanjima u stručnom stožeru MNK Solin 1980, odnosno o produženju ugovora perspektivnog trenera Mate Roića i o dolasku iskusnog “team managera”, Alme Šarić.

Promjene su se tako nastavile i na višim pozicijama, a sve se zbilo na izbornoj skupštini kluba proteklog petka. Za predsjednika kluba izabran je Marin Kraljević, a dosadašnji predsjednik kluba, Josip Ercegović, preuzet će poziciju dopredsjednika.

Ranije spomenuta Alma Šarić izabrana je i za tajnicu kluba, dok će izvršni odbor kluba, zajedno za predsjednikom i potpredsjednikom, činiti još Ante Bokšić, Miro Bokšić, Stipe Plazibat, Vedran Duvnjak i Marko Rašić. 

Skupština je kompletirana izborom nadzornog odbora kojeg će činiti Teo Strunje, Miro Grubišić i Zvonimir Teklić te su oni, kao i svi ranije spomenuti čelnici kluba, izabrani na mandat od pet godina.

U nastavku Vam donosimo i intervju s novim predsjednikom kluba.

Za početak bih Vas zamolio da se predstavite našim čitateljima. Tko ste i otkud Vas u futsalu?

Pozdrav svima! Inače sam magistar elektrotehnike i informacijske tehnologije i radim u IT-u, a moja ljubav prema futsalu počela je sa splitskim Universitasom gdje sam jedno vrijeme volontirao. Privukla me je “studentska priča” koja se gradila u klubu te sam se aktivnije uključio u praćenje futsala. Dugo se već bavim i amaterskim sportskim novinarstvom, a zasigurno najljepše iskustvo u tom “polju” je rad za CROfutsal portal. Tu sam već skoro četiri godine i mogu reći kako je portal glavni “krivac” što se ta moja ljubav prema futsalu još više rasplamsala. Početkom godine sam vidio jedan članak u kojem je MNK Solin 1980 predstavio promjene u klubu, gdje sam vidio kako se okupila ekipa koja ima ozbiljne planove te sam im se odlučio pridružiti.

Velik broj promjena u klub dogodio se u kratkom roku, kako komentirate ovaj jako „zaposlen“ period?

Dogodilo se puno toga, da. Prije dvije godine vodstvo kluba je preuzeo Josip Ercegović i prvi put u povijesti odveo klub u viši rang. S obzirom da je veliki dio svog dvogodišnjeg mandata na mjestu predsjednika praktički bio sam i radio gotovo sve, ja mu ovim putem “skidam kapu” na tome i čestitam na rezultatima koje je postigao. Sredinom netom završene sezone oko Josipa se okupila ekipa koju su, u trenutku mog dolaska u klub, činili Marko Rašić, Solinjanin koji u Njemačkoj ima svoju firmu, Zlaja Gebäudeservice koja je i sponzor kluba, zatim Vedran Duvnjak, još jedan Solinjanin, gradski vijećnik te Stipe Plazibat, Klišanin sa zanimljivom i uspješnom nogometnom karijerom iza sebe. S obzirom da nam je fokus u drugoj polusezoni bio ostati u ligi, cijelo vrijeme smo polagano počeli graditi priču o “žutoj obitelji” i tražiti nove ljude. Apsolutni prioritet uprave kluba po završetku sezone je bio zadržati trenera Roića. Nakon što smo dogovorili ostanak trenera dogovorili smo i dolazak “team managerice”, Alme Šarić koja je ovu funkciju obavljala u Universitasu tri godine te će nam njeno iskustvo zasigurno puno značiti. Na društvenim mrežama kluba mogli ste vidjeti kako su u izvršnom odboru kluba i dva Bokšića koji su osnovali Špigulu, klub koji je završio kao drugoplasirani u Splitsko-dalmatinskoj županijskoj ligi i osvojio županijski kup tako da je i to jedna od novosti vezanih uz naš klub. Tijekom proteklih tjedana vodstva Solina 1980 i Špigule su “sjela za stol” i uvidjela kako imaju mnogo zajedničkih točaka i ciljeva te smo odlučili kako ćemo do ostvarenja istih brže doći ukoliko ujedinimo snage. Klub u svim segmentima uoči nove sezone planiramo dignuti na viši nivo. Miro Bokšić će uz dužnost člana izvršnog odbora u klubu obavljati i dužnost pomoćnog trenera i sportskog direktora. Stipe Plazibat će u klubu biti tehnički direktor, a njegov pomoćnik će biti “dobri duh” kluba, Mirko Kapetanović.

Protekla sezona, iako turbulentna, završila je na pozitivnoj noti. Kakve temelje Vam je postavila za skoru budućnost?

Da, bilo je vrlo zanimljivo. Rezultati nas u prvom dijelu sezone nisu “mazili” te je na polusezoni klub bio uvjerljivo posljednji. U upravi kluba su odlučili napraviti radikalne promjene te je doveden novi trener i nekoliko vrlo dobrih pojačanja. Pod vodstvom trenera Roića napravljen je zbilja impresivan niz rezultata gdje smo u 11 kola upisali 16 bodova (5 pobjeda, remi i četiri poraza), no mogli smo, sigurni smo, osvojiti i više bodova, pogotovo ako uzmemo u obzir kako su sva četiri poraza bila s pogotkom zaostatka, a i vodeći dvojac smo na kraju dobro namučili. Hvala Bogu, uspjeli smo ostati u ligi. To nam je bila dobra škola i u novu sezonu ćemo ući s još većim ambicijama.

Ciljevi su zasigurno visoki, no kakvi su točno za nadolazeću sezonu, a kakvi za period kroz naredne godine?

Glavni ciljevi za budućnost su dugoročni: izgrađivanje kluba kroz futsal akademiju te postizanje vrhunskih rezultata u seniorskoj momčadi. Kroz akademiju želimo izgraditi okosnicu momčadi od mladih i talentiranih igrača, a seniorska momčad će se boriti za najviše trofeje. Ujedno, planiramo i niz aktivnosti za promicanje kluba i privlačenje novih članova i sponzora.

Najavili ste i futsal kamp za mlađe uzraste, kako napreduju pripreme za to i koji je cilj futsal kampa?

Ljetni futsal kamp planiramo održati na tri lokacije u tri termina od dva tjedna, s početkom u srpnju. Cilj kampa je privući djecu u futsal akademiju te im pružiti zabavu i druženje tijekom ljetnih mjeseci. Pripreme su u toku i uskoro ćemo objaviti sve detalje na društvenim mrežama kluba.

Planirate li graditi okosnicu ekipe kroz mlade igrače, iskusna pojačanja ili ćemo vidjeti neku kombinaciju te dvije opcije?

U narednoj sezoni ćemo u momčadi imati kombinaciju mladih i iskusnih igrača. Trenerski dvojac Roić – Bokšić radi na sastavu koji će biti konkurentan u svakoj utakmici i spreman za borbu za najviše trofeje. Dosta toga sam već najavio kroz prethodne odgovore, ali ovdje mogu još nadodati i kako ćemo svake sezone igračima koji se istaknu kroz našu futsal akademiju davati priliku i u seniorskim utakmicama. To je naš način poticanja mladih igrača kojim želimo omogućiti njihov razvoj u vrhunske futsalaše.

“Žuta obitelj” je također novost u Vašim krugovima kao još jedan način da se klub proširi po broju članova, ali i komercijalno te nas zanima kakvi su daljnji planovi u izgradnji kluba u tom dijelu?

Termin “žuta obitelj” je višestruka metafora. Prvo, žuta je boja našeg kluba i domaćih dresova, a simbolizira nam jedinstvo i povezanost. Drugo, u našem klubu vlada obiteljska atmosfera, gdje se svi međusobno pomažu i podržavaju. Treće, želimo kod svi koji se pridruže našem klubu razviti taj obiteljski osjećaj i omogućiti im dobar provod. Planiramo niz aktivnosti za promicanje “žute obitelji” i za jačanje povezanosti među članovima kluba, navijačima i sponzorima. Svi koji se žele priključiti klubu neka nam se jave na predsjednik@mnksolin1980.hr ili ako žele postati sponzori kluba mogu nam se javiti na marketing@mnksolin1980.hr.

Želite li još nešto za kraj reći?

Želim se zahvaliti mojoj obitelji na beskrajnoj podršci u svim aspektima mog života, a posebno mojoj supruzi koja s puno strpljenja i razumijevanja podnosi moje hobije. Također želim izraziti zahvalnost svima u MNK Solinu 1980 koji su mi dali priliku biti dio ove “žute obitelji” i doprinijeti razvoju kluba. Veselim se novim izazovima i uspjesima u budućnosti.

Marino Durdov
Marino Durdov
Student novinarstva i (malo)nogometni entuzijast

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave