19.1 C
New York
spot_img
spot_img

Alvaro Martinez i sljedeće sezone na klupi Stanoinvest Futsal Pule!

Objavljeno:

Iako još nije završena ova natjecateljska sezona, klubovi koji su otpali iz utrke za naslov prvaka počinju slagati “kockice” za novu sezonu. Tako je Stanoinvest Futsal Pula danas objavila kako će na klupi i sljedeće sezone biti španjolski strateg Alvaro Martinez. Španjolac je prije godinu dana preuzeo momčad “zeleno-žutih” nakon odlaska s klupe Nijaza Mulahmetovića, te je kao trener Stanoinvest Futsal Pule potpisao osvajanje kupa u Dubrovniku, dok su se Puležani oprostili od prvenstva porazom u polufinalu doigravanja od Futsal Dinama.

Alvaro Martinez Castillo je rođen 24. rujna 1990. godine u Granadi. Prvi dodir s futsalom mu je bilo igranje za mlađe uzraste u lokalnim klubovima, no okreće se obrazovanju, a potom i trenerskom poslu. 2013. godine je stekao diplomu iz sportskih znanosti, a dvije godine kasnije stekao je titulu stručnog magistra u timskim sportovima na Katalonskom nacionalnom institutu za tjelesni odgoj u Barceloni. Paralelno je na Međunarodnom sveučilištu u Valenciji završio i magisterij za tjelesni odgoj za srednju školu te dobio UEFA A licencu za nogomet i futsal. Tijekom studija je bio trener u mlađim kategorija Granade (U12) i Deportiva (U16). Godinu dana je bio i sportski direktor Deportiva. Od 2015. do 2017. godine je bio trener LaLiga projekta u Kini (Hefel i Xiamen). Uslijedila je potom dvogodišnja epizoda u Vijetnamu gdje je bio pomoćnik izbornika reprezentacije Vijetnama i trener U18 selekcije Thai Son Nama. Iz Vijetnama seli u Indoneziju gdje je trener SKN FC-a, a u međuvremenu je 2020. godine položio za UEFA Pro futsal licencu. Nakon Indonezije se vraća u Europu te je godinu dana vodio talijanski Cormar, a prošlu sezonu proveo je na klupi indonezijskog Pendekara iz kojeg je i došao u Pulu.

Nakon potvrde ostanka trenera Martineza očekujemo i vijesti vezane uz igrački kadar “zeleno-žutih”. Neslužbeno doznajemo kako će biti prometno u oba smjera, a više o kadrovskim promjenama donosimo uskoro na našim stranicama.

Jerko Šimac
Jerko Šimachttps://www.crofutsal.com
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave