Fabet kladionica
FOTO: Zagreb Winter Cup (Facebook)

Ana Bartolović: “Nikada ne podcjenjujemo protivnike!”

U posljednjem susretu 1. HMNLŽ Dinamo Zagreb podijelio je bodove s ekipom Alumnus Sesvete. Susret u Dubravi završio je rezultatom 3:3, a novu priliku za povratak na pobjedničke staze tražit će u Zadru. Tamo će ih dočekati Super Chicks, a kako se pripremaju za tu utakmicu te što možemo očekivati od nje, otkrila nam je Ana Bartolović.

Na domaćem terenu doživjeli ste prvi ovosezonski gubitak bodova. Možete li nam prokomentirati susret s Alumnusom?

Za početak, ne bih to nazvala gubitkom bodova s obzirom na to da nakon odigrane utakmice imamo bod više na tablici. Utakmica je bila grubljeg karaktera i svakako puna preokreta. Mislim da je naša jedina greška za kojom možemo žaliti mnoštvo propuštenih prilika za gol što nas je koštalo da smo primili za izjednačenje, ali sve u svemu kvalitetan susret.

Što biste naglasili kao glavnu prednost vaše ekipe u odnosu na ostale?

Glavna prednost je svakako brojčana klupa puna kvalitetnih igračica, osim toga što smo zajedno i u velikom nogometu i dobro se međusobno poznajemo kako dišemo i razmišljamo u igri. Isto tako, tu je i naša trenerica koja nas razumije i potiče na što bolje rezultate.

FOTO: Zagreb Winter Cup (Facebook)

Može li Dinamo po prvi puta osvojiti 1. HMNLŽ?

Nije pitanje može li, već bude li, a to ćemo najbolje vidjeti sami nakon preostalih odigranih kola. Naravno da je naš prvi cilj osvajanje prvenstva i dat ćemo sve od sebe za ostvarenje istog.

Smatrate li da ženski futsal u Hrvatskoj napreduje? Što biste naglasili kao prednost futsala u odnosu na nogomet?

Vjerujem da u nekom smislu sigurno napreduje s obzirom na novi raspored odigravanja lige gdje svatko igra sa svakim na domaćem i gostujućem terenu. Ja bih osobno voljela kada bi bilo još više prijavljenih ekipa i samim time veća konkurencija i neizvjesnost prvenstva.

Prednosti futsala svakako bi bile brža i napetija igra, brže razmišljanje i donošenje odluka kao i općenito dinamičniji tempo cijele utakmice u odnosu na veliki nogomet.

Putujete u Zadar gdje će vas dočekati ekipa Super Chicks. Možete li nam najaviti tu utakmicu i reći što možemo očekivati od nje?

Super Chicks je odlična i složna ekipa i svakako ćemo morati dati svoj maksimum ako želimo doći u Zagreb s novim bodovima. Nikada ne podcjenjujemo protivnike pa tako ni sada to neće biti slučaj, već ćemo odigrati kako najbolje znamo.

O nama Gabrijela Gaiser

avatar

Moglo bi vas zanimati

Saša Subotić novi je trener Vrgorca!

Nakon što smo prije tri dana objavili odlazak Krešimira Ćubelića s klupe Vrgorca, danas su …

Ivo Jukić: “Glavni i jedini plan je zadržati postojeću momčad.”

Nakon završene sezone na futsal terenima u svim rangovima HMNL-a trenutno traje ljetna pauza. Neki …