1.1 C
New York
spot_img
spot_img

Humanitarna akcija Plavi Sveti Nikola po prvi put u kupu

Objavljeno:

Ove nedjelje u Draženovom domu igra se utakmica 1/8 finala hrvatskog malonogometnog kupa između Futsal Dinama i Aurelie iz Vinkovaca s početkom u 18:00 sati, no s malo plemenitijim tonom. Futsal Dinamo već dugi niz godina organizator je humanitarne akcije “Plavi Sveti Nikola” kojom prikuplja sredstva za izabrane humanitarne udruge. Proteklih godina to se odvijalo na ligaškim utakmicama, a ove godine će se po prvi put to odviti u kupu.

Na samoj utakmici će najmlađi posjetitelji dobiti poklone od Plavog Svetog Nikole, a cilj same utakmice je promocija humanitarne akcije koja se ove godine odvija na principu prodaje “matchworn” dresova s utakmica Lige prvaka koje je Futsal Dinamo igrao ovoga listopada te također dresova s ove humanitarne utakmice. Sama prodaja odvija se na Facebook stranici kluba.

“Osim povijesnog značaja ovih dresova, riječ je i o unikatnim izdanjima na kojima je umjesto našeg grba bilo posebno dizajnirano slovo d.”, prenijeli su iz Futsal Dinama u svom priopćenju.

Ove godine, sav prihod od prodaja usmjeren je za pomoć Judo klubu osoba s invaliditetom Fuji koji je na snazi već 11 godina, a osnovala ga je šesterostruka judo prvakinja u Hrvatskoj Marina Drašković te je prvi registrirani klub u državi koji više nego uspješno omogućava osobama s raznim vrstama invaliditeta da se bave tim sportom. Na međunarodnom judo turniru za osobe s invaliditetom pod okriljem Europske judo unije ove godine će nastupati četiri judoke iz Fujija, a troškovi putovanja za njih, njihove trenere i asistente iznose 4.611,83 eura te će ih Futsal Dinamo kroz ovu utakmicu pokušati pokriti.

Pravila aukcije su takva da dres osvaja osoba koja najviše ponudi za željeni dres, a novac uplaćuje na račun Judo Teama Fuji (IBAN HR1323600001102299309). Također, ako želite klub podržati financijski nevezano uz humanitarnu akciju, slobodno se poslužite gore već navedenim računom.

Marino Durdov
Marino Durdov
Student novinarstva i (malo)nogometni entuzijast

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave