19.1 C
New York
spot_img
spot_img

Ivan Božović ponovo na klupi Novog Vremena!

Objavljeno:

Godinu dana nakon odlaska iz Makarske, srpski stručnjak Ivan Božović vraća se na klupu Novog Vremena. Vijest je to koja je već neko vrijeme poznata, a povratak u Makarsku potvrdio nam je i sam Božović kojeg smo kontaktirali kako bi mu poželjeli mnogo sreće i uspjeha. Božović će na klupi Novog Vremena naslijediti Duju Bajrušovića s kojim su na klupi Makarani ove sezone okončali sezonu porazom u četvrtfinalu doigravanja.

Ivan Božović rođen je 20. srpnja 1972. godine u Užicama (Srbija), a trenersku karijeru započeo u kragujevačkom Ekonomcu gdje je proveo 10 godina (2004-2014) te stekao potpunu afirmaciju i trenersko ime obilježivši jednu eru srpskog futsala. S Ekonomcem je Božović pet puta igrao u Elitnoj rundi UEFA Futsal Cupa te je upisivao pobjede i protiv renomiranih europskih momčadi. Nakon odlaska iz Ekonomca Božović preuzima makedonski Železarec s kojim je također ostvario plasman u Elitnu rundu UEFA Futsal Cupa. Obavljao je i dužnost izbornika Makedonije (2016-2020), a vodio je još i češku Slaviju te Mostar SG s kojim je osvojio prvenstvo i kup Bosne i Hercegovine. U studenom 2021. godine Božović je na klupi Novog Vremena nasljedio Tea Strunju, a s Makaranima je osvojio naslov prvaka i kup Hrvatske. U sezoni 2022/2023 Božović je s Novim Vremenom ligaški dio sezone okončao na prvom mjestu, no porazom u polufinalu doigravanja od Futsal Dinama završio je svoju epizodu na klupi makarske momčadi. Uoči početka ove sezone Božović je preuzeo srpskog prvaka Loznica Grad 2018, no u siječnju je došlo do sporazumnog kraja suradnje uslijed nešto lošijih rezultata u nacionalnom prvenstvu.

Dolazak Božovića potvrda je visokih ambicija Makarana u sljedećoj sezoni, a uz dolazak renomiraog trenera u javnosti se spekulira i o dolasku zvučnih pojačanja u redove Novog Vremena o čemu ćemo uskoro konkretnije na našim stranicama.

Jerko Šimac
Jerko Šimachttps://www.crofutsal.com
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave