18.6 C
New York
spot_img
spot_img

Ivo Jukić novi je trener Squarea!

Objavljeno:

Nakon Jukića ponovno Jukić! Tako bismo ukratko mogli zumirati promjenu na klupi dubrovačkog Squarea. Nakon odlaska trenera Marina Jukića iz kluba su jučer objavili kako je novi trener Ivo Jukić, proslavljeni bivši hrvatski reprezentativni vratar koji se po završetku igračke karijere otisnuo u trenerske vode.

 

Ivo Jukić rođen je 13. travnja 1986. godine, a najveći dio karijere branio je boje Splita, gdje se afirmirao kao reprezentativna “jedinica” i kapetan splitskog kluba. Jukić je u ljeto 2012. godine potpisao za talijansku Pescaru, nakon čega su uslijedile epizode u latvijskom Nikarsu iz Rige, ukrajinskom Enakievezu, belgijskom Squadra Mouscronu i talijanskom Pratu iz kojeg Jukić u ljeto 2020. godine prelazi u splitski Universitas gdje je i okončao igračku karijeru. Jukić je za nacionalnu vrstu upisao 119 službenih nastupa, a rekorder je po nastupima za Split s više od 400 utakmica u nogama. Trenerskim poslom se bavio u akademiji Splita, Italiji, Belgiji i Libiji, a u AFCU-u je obavljao dužnost voditelja akademije, a onda i trenera prve momčadi. Početkom prošle sezone vratio se u Squadra Mouscron čiju je prvu momčad vodio kao trener, da bi u siječnju preuzeo momčad Atlante Grosseto iz Toskane, člana talijanske Serie B.

“Raduje me dolazak u Dubrovnik i povratak u našu ligu. Bilo je dosta ponuda da ostanem u Italiji, ali s upravom Squarea je sve dogovoreno jako brzo i već radimo na slaganju ekipe za iduću sezonu!” – izjavio je Ivo Jukić za službene stranice Squarea. Klub je objavio kako je dogovoren nastavak suradnje s Ivanom Tomšićem koji će biti Jukićev pomoćnik i kondicijski trener u novoj sezoni te kako je golmanski duo Primić – Jurišić produžio vjernost dubrovačkom klubu.

Jerko Šimac
Jerko Šimachttps://www.crofutsal.com
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave