Fabet kladionica

Ivona Pejić: “Mi branimo naslov i nećemo ga olako predati!”

U drugoj polufinalnoj utakmici 1.HMNLŽ MC Plus potvrdio je prolaz u finale pobjedom nad Dinamom rezultatom 6:5. Prvu finalnu utakmicu prošlogodišnje prvakinje odigrat će na domaćem terenu gdje će dočekati Osijek. Kakva je atmosfera u momčadi te što možemo očekivati u finalnoj utakmici rekla nam je Ivona Pejić.

Pobjedom na domaćem terenu plasirali ste se u finale 1.HMNLŽ. Možete li nam prokomentirati tu utakmicu?

Sudeći po prvih 15 minuta prvog poluvremena utakmica je mogla otići i na stranu Dinama. No u drugom poluvremenu smo ipak uspjele postići nekoliko bitnih pogodaka i na kraju pobijediti Dinamo čijim nogometašicama čestitam na požrtvovnosti i upornosti. Bio je užitak igrati, a nadam se i gledati utakmicu.

Ovo Vam je peta sezona u dresu MC Plusa. Što biste izdvojili kao vašu glavnu prednost u odnosu na ostale momčadi?

Nisam sigurna koliko smo različite od drugih jer su sve momčadi dobre na svoj način, ali mogu reći da se na terenu zaista trudimo i dajemo sve od sebe, pa čak i kada gubimo. Nikada ne odustajemo i “grizemo” do samog kraja bez obzira na rezultat. Eventualno bih kao prednost izdvojila naše dosadašnje izdizanje kada bi rezultat krenuo na stranu protivnika.

 

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, stajati, bavi se sportom, hrana i tekst "ŽMNK MCPLUS"


Branite naslov prvakinja. Što smatrate najbitnijom stavkom za ponovno podizanje tog pehara?

Obrana naslova je uvijek teža od samog osvajanja jer svi imaju od vas velika očekivanja i to stvara određeni pressing. Dobra strana je psihološki dojam kod protivničke ekipe kada znaju da igraju utakmicu protiv branitelja naslova, pa ulaze u utakmicu s dozom respekta. No mi na to nikada ne gledamo niti kalkuliramo. Igramo kao da nam je svaka utakmica za naslov i mislim da je upravo to najbitnija stavka za ponovno podizanje pehara.

Dugi niz godina igrali ste nogomet, ali ste se odlučili za suđenje te ste trenutno FIFA sutkinja. Kakav je osjećaj suditi utakmice na tom nivou te hoćemo li Vas jednog dana vidjeti kao futsal sutkinju?

Istina je da sam radi napretka u suđenju morala “ugasiti” ljubav prema velikom nogometu, ali sreća i radost koju pruža igranje futsala je i više nego dovoljna da mi igranje velikog nogometa ne nedostaje. Suđenje na tom nivou pruža određenu žrtvu, ali je ništa naspram užitka koji osjećam kada krene utakmica i kada isključim sve vanjske faktore i krenem raditi posao koji volim. Trenutno sumnjam da ćete me gledati na drugom mjestu u zapisniku osim na listi igračica, ali ne isključujmo i tu mogućnost.

Prvu finalnu utakmicu dočekujete na domaćem terenu. Možete li nam najaviti susret protiv Osijeka i reći što možemo očekivati od utakmice?

Kao što sam već rekla u dva navrata, možete očekivati da ćemo ostaviti srce na terenu. Igračice Osijeka su odlične, uigrane, individualno jake i nije slučajnost da su vodeća momčad. Ipak, mi branimo naslov i nećemo ga olako predati. Sudeći po svemu do sad viđenom, možete očekivati jednu dobru utakmicu gdje će nijanse odlučivati tko će u uzvratnoj utakmici možda imati prednost.

O nama Gabrijela Gaiser

avatar

Moglo bi vas zanimati

Saša Subotić novi je trener Vrgorca!

Nakon što smo prije tri dana objavili odlazak Krešimira Ćubelića s klupe Vrgorca, danas su …

Ivo Jukić: “Glavni i jedini plan je zadržati postojeću momčad.”

Nakon završene sezone na futsal terenima u svim rangovima HMNL-a trenutno traje ljetna pauza. Neki …