Fabet kladionica

Kristian Čekol: “Futsal Dinamo uvijek teži osvajanju prvenstva!”

Jesenski dio polusezone Futsal Dinamo završio je na trećem mjestu. Prijelazni rok iskoristili su za povratak jednog od svojih ključnih igrača prijašnjih sezona te će u proljetni dio krenuti pojačani s bivšim igračem Meta Catanie – Kristianom Čekolom. Razgovarali smo s njim o povratku u momčad, stečenom iskustvu u inozemstvu te najavi desetog kola kada im u goste dolazi Novo Vrijeme Apfel.

Nakon polusezone u Italiji, vratili ste se u Futsal Dinamo i priključili pripremama za proljetni dio sezone. Kakav je osjećaj vratiti se među „Plave“? Jeste li zadovoljni ponovnom prilagodbom na svoju momčad?

Osjećaj je odličan. Iako nisam proveo nešto previše vremena u Meti Catani, svejedno kada se vratiš znaš da je to to. Naravno, ekipa je odlična i nije mi dugo trebalo da se prilagodim na “staru” ekipu.

Možete li nam malo usporediti 1.HMNL i Seriu A? U čemu vidite najveću razliku?

Mislim da je najveća razlika u tome da su svi klubovi i igrači profesionalci i samo igraju futsal. Rijetko koji igrač ide na faks ili radi, tako da bih rekao da je to najveća razlika i naravno liga je samim time jača.

Iako ste u Meta Cataniji proveli nekoliko mjeseci, vjerujemo kako odlazak u inozemstvo  predstavlja jedno nezaboravno iskustvo. Što ćete najviše pamtiti oko odlaska u Italiju?

Naravno, to je bilo jedno odlično iskustvo. Tamo sam stekao nove prijatelje i malo sam nešto uspio „polovit jezik“ tako da je i to nešto zbog čega treba biti sretan.

Jeste li pratili 1.HMNL dok ste bili kilometrima udaljeni od Hrvatske? Tko za Vas predstavlja najveće iznenađenje jesenskog dijela te koji su ciljevi Futsal Dinama za nastavak sezone?

Nisam baš nešto previše pratio, najviše sam gledao Futsal Dinamo iskreno. Kao i uvijek Futsal Dinamo uvijek teži osvajanju prvenstva pa tako i ove sezone isto.

Na domaćem terenu dočekujete Novo Vrijeme Apfel. Možete li nam najaviti tu utakmicu i reći što možemo očekivati od nje?

Utakmica protiv Novog Vremena kao i uvijek bit će zanimljiva i s puno prilika s jedne i druge strane. Moje mišljenje je da bodovi ostaju u Zagrebu.

O nama Gabrijela Gaiser

avatar

Moglo bi vas zanimati

Saša Subotić novi je trener Vrgorca!

Nakon što smo prije tri dana objavili odlazak Krešimira Ćubelića s klupe Vrgorca, danas su …

Ivo Jukić: “Glavni i jedini plan je zadržati postojeću momčad.”

Nakon završene sezone na futsal terenima u svim rangovima HMNL-a trenutno traje ljetna pauza. Neki …