18.6 C
New York
spot_img
spot_img

Kvalifikacije za EP | Hrvatska u skupini s Azerbajdžanom, Švedskom i Grčkom

Objavljeno:

Nakon što smo u nedjelju saznali naše protivnike na Svjetskom prvenstvu koje će se početkom jeseni održati u Uzbekistanu danas smo saznali i protivnike u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Latviji i Litvi 2026. godine. Voljom ždrijeba Hrvatska je završila u skupini 5 zajedno s Azerbajdžanom, Švedskom i Grčkom.

Kvalifikacije će se igrati u četiri FIFA termina, od 9. do 18. prosinca ove godine te sljedeće godine u terminima: od 27. siječnja do 5. veljače, od 3. do 12. ožujka te od 7. do 16. travnja. Izravan plasman na EP izborit će pobjednici skupina, dok će osam najboljih od deset drugoplasiranih igrati dodatne kvalifikacije. Na završni turnir će se tako uz domaćine Litvu i Latviju kvalificirati još četrnaest reprezentacija.

U nastavku Vam donosimo sve skupine i izjavu izbornika, Marinka Mavrovića, za službenu stranicu HNS-a:

Skupina 1: Ukrajina, Rumunjska, Njemačka, Cipar.
Skupina 2: Finska, Italija, Bjelorusija, Malta.
Skupina 3: Poljska, Slovačka, Moldova, Turska.
Skupina 4: Slovenija, Mađarska, Crna Gora, Norveška.
Skupina 5: HRVATSKA, Azerbejdžan, Švedska, Grčka.
Skupina 6: Kazahstan, Armenija, Danska, Albanija.
Skupina 7: Portugal, Nizozemska, Sjeverna Makedonija, Andora.
Skupina 8: Španjolska, Bosna i Hercegovina, Engleska, Švicarska.
Skupina 9: Srbija, Češka, Belgija, Austrija.
Skupina 10: Francuska, Gruzija, Kosovo, Bugarska.

Marinko Mavrović: “Zadovoljan sam ždrijebom, Azerbajdžan će biti najteži protivnik u borbi za prvo mjesto i izravan plasman, ali uvjeren sam da Hrvatska ima kvalitetu na temelju koje može opravdati ulogu prvog nositelja i nadati se izravnom plasmanu na Europsko prvenstvo. Naravno da maksimalno uvažavamo sve protivnike u skupini, izbornik Švedske Matija Đulvat nas jako dobro poznaje i te će utakmice biti prilično nezgodne. Međutim, pokazali smo već da se možemo nositi s izazovima i vjerujem da će momčad biti na visini zadatka.”

Marin Kraljević
Marin Kraljevićhttps://www.crofutsal.com
Marin Kraljević je novinar i voditelj marketinga na CROfutsal portalu. 33-godišnji magistar komunikacijske i informacijske tehnologije radi na portalu od lipnja 2020. godine.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave