Maja Belaj: “Vjerujem da možemo nastaviti pozitivan niz!”

Osijek je na gostovanju u Sesvetama slavio nad Alumnusom rezultatom 1:3. Iako im je ovo prva sezona u 1.HMNLŽ Osijek je nastavio niz bez izgubljene utakmice u sezoni. Danas s početkom u 18:00 sati na rasporedu je uzvratni dvoboj u Osijeku, a susret nam je najavila vratarka „bijelo-plavih“ Maja Belaj.

U prvoj polufinalnoj utakmici pobijedile ste Alumnus u Sesvetama rezultatom 1:3. Možete li nam prokomentirati tu utakmicu?

Polufinalne utakmice same po sebi nose veliki rizik jer su to “ulaznice za finale”. Prva polufinalna utakmica protiv Alumnusa bila je drugačijeg tipa nego u redovnom natjecanju kada smo pobijedile rezultatom 9:1. Iako smo bili favoriti tako smo i bile svjesne što nas čeka te da će utakmica biti dosta napeta što se i ispostavilo tako. Smatram kako smo od početka bili bolja ekipa te zasluženo pobijedili.

Osijeku je ovo prva sezona u 1.HMNLŽ. Jeste li zadovoljni prilagodbom momčadi na futsal podlogu?

Klub je većinom usmjeren na veliki nogomet, gdje je prvobitni cilj osvajanje prvog mjesta kako u ligi tako i u kupu. Međutim, dosadašnji naši rezultati na futsal podlozi su i više nego zadovoljavajući, iz čega se može zaključiti kako nam ni jedna podloga ne predstavlja problem.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, stajati, bavi se sportom i tekst "M METEORA"
FOTO: MNK Meteora Futsal (Facebook)

Što biste izdvojili kao glavnu prednost Osijeka u odnosu na ostale momčadi?

Kao glavnu prednost Osijeka u odnosu na ostale momčadi izdvojila bih veliki broj inidvidualaca spojenih u jedan dobar kolektiv koji već duži niz godina igra zajedno.

Nastupate i za sveučilišnu futsal reprezentaciju. Koliko Vam je to iskustvo značilo za utakmice u 1.HMNLŽ?

Da, zajedno s Lorenom Balić nastupam za Sveučilište iz Osijeka. Sve te godine igranja za sveučilište donosi puno izazova i prilika za poboljšanje kako individualne tako i kolektivne igre. Smatram da su mi sve te utakmice donijele određene kvalitete i prednosti koje primjenjujem na terenu uz konstantan rad u ŽNK Osijek.

Drugu polufinalu utakmicu igrate na domaćem terenu. Možete li nam najaviti susret i reći što možemo očekivati od njega?

Drugu polufinalnu utakmicu igramo kod kuće gdje nam dolazi ekipa Alumnusa iz Sesveta gdje će gosti pokušati učiniti sve kako bi nas pobijedili jer nemaju što izgubiti. S druge strane, mi imamo prednost domaćeg terena i pozitivnog rezultata iz prve utakmice te vjerujem u svoje suigračice da možemo nastaviti pozitivan niz. Utakmica će biti sličnog karaktera kao prva te ovim putem želim sreću objema ekipama i neka bolji pobijedi.

O nama Gabrijela Gaiser

avatar

Moglo bi vas zanimati

Vrgorac domaćin neslužbenog Superkupa!

S obzirom na to da je Olmissum prošle sezone osvojio i kup i prvenstvo, ove …

FIFA WC 2021. | Poznati svi sudionici osmine finala!

Okončano je natjecanje po skupinama na Svjetskom prvenstvu, te su poznati svi sudionici osmine finala! …